Poziv Gradu Zadru da preuzme rukovođenje NK Zadrom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
APEL IGRAČA ZA SPAS NK ZADRA - Jučerašnja "presica" u hotelu President

Nogometaši Zadra uz podršku trenera i stručnog stožera jučer su u hotelu President organizirali konferenciju za novinare. Cilj ove "presice", kako su sami naveli, bio je dizanje glasa ili bolje reći apel za spas kluba koji se nalazi u izrazito lošem financijskom stanju, praktički pred gašenjem. Apel je upućen prema Gradu Zadru, vlasniku većinskog udjela dionica da novom Upravom preuzme vođenje Nogometnog kluba Zadar. Odgovorom na pitanje novinara 'tko u ovome trenutku rukovodi klubom i tko im daje obećanja po pitanju za plaća' igrači su naveli ime Rena Sinovčića čime su indirektno sugerirali da on još uvijek vodi glavnu riječ u klubu sa Stanova. Konferenciju za novinare sazvali su i njoj prisustvovali igrači Jakov Surać, Želimir Terkeš, Jure Jerbić, Josip Bilaver, Lovre Čirjak, Vlatko Blažević, Ivan Tokić i Tomo Gluić, te trener Josip Butić i njegov pomoćnik Zvonimir Jurić. U ime igrača govorio je jedan od najiskusniji, vratar Tomo Gluić.

- U ime igrača i stručnog stožera pozdravio bih sve okupljene, sve navijače NK Zadra i sve građane grada Zadra. Kao dio ovog kluba, kao igrači koji više manje dugi niz godina nastupaju za Zadar odlučili smo izlaskom u javnost reagirati na ovu situaciju u kojoj se klub trenutačno nalazi - kazivao je Gluić na početku svog izlaganja.

Apel prema Gradu

- Ovaj izlazak u javnost neka se ne shvati kao žaljenje radi neisplaćenih plaća prema igračima, niti namjeravamo iznositi neke brojeve. Kao što je svima poznato igrači već dugo vremena nastupamo za klub bez ikakve naknade. Ovo je apel prema javnosti i prema Gradu Zadru da se zaustavi ova situacija u kojoj se klub našao dok ne bude prekasno. Želimo promjene, ne želimo da se dopusti gašenje kluba koji nosi ime grada Zadra, koji je dao puno velikih igrača koji su bili ili jesu nositelji hrvatske reprezentacije. Na kraju, jedan čovjek, naš prijatelj i suigrač Hrvoje Ćustić dao je život ovom klubu.

Igrači su vrlo jasno u svom izlaganju dali do znanja da NK Zadar u ovome trenutku ne funkcionira.

- Klub je prije nešto više od dvije godine nakon stvaranja ogromnih dugova prema državi i igračima preoblikovan u dioničko društvo i dana mu je nova šansa da se krene ispočetka bez dugova, no nastavilo se opet po starom. Grad svaku godinu uplaćuje određenu svotu za funkcioniranje kluba, ali obaveze se ne plaćaju. Uprava koja vodi klub dovela ga je u situaciju u kojoj se nalazi, pred gašenje. Kao što je poznato iz medija, zbog 70-ak tisuća kuna duga prema HNS-u prijeti nam neodigravanje prvenstvene utakmice protiv Cibalije u subotu, a ukoliko se u sezoni ne odigraju dvije utakmice klubu prijeti gašenje.

Apel igrača prije svega je bio usmjeren prema Gradu Zadru, vlasniku većinskog udjela dionica NK Zadra.

Zdravi temelji

- Nadamo se da će Grad Zadar kao vlasnik najvećeg dijela dionica pronaći način da u što kraćem roku u klub postavi nove ljude i novu upravu koja će vratiti svima vjeru u ovaj klub i koja će klub postaviti na zdrave temelje - kazano je u priopćenju koje su sastavili igrači, a koje je novinarima prenio Gluić.

Nakon toga je riječ dana novinarima koji su s tražili da se konkretno obznani odnosi li se cijela ova priča na Rena Sinovčića, drugog po udjelu u vlasničkoj strukturi Kluba.

- U ovom trenutku čini se da Klubom ne upravlja nitko. Međutim, dobro se zna tko upravlja NK Zadrom, ali ga nitko javno ne spominje. Obećanje o plaćama dao nam je Reno Sinovčić. Ali, naglašavamo da ovaj apel ide prije svega prema Gradu Zadru jer smatramo da postavljanjem nove Uprave može preuzeti rukovođenje Klubom i samim time može riješiti ovu kriznu situaciju.

Kao što je poznato NK Zadar je suspendiran zbog duga prema sucima i navodno je u Klubu odlučeno da se ne putuje u Vinkovce gdje se u sljedećem kolu Zadar sastaje sa Cibalijom.

- Iskreno se nadamo da ćemo u subotu igrati u Vinkovcima. Smatramo da taj dug od 70-ak tisuća kuna ne bi smio predstavljati problem za jedan klub, pa tako ni za NK Zadar. Uostalom postoje i prijatelji Kluba koji bi sanirali ovaj dug. Puno veća šteta bi bila ako se klub zbog toga ugasi - kazano je na kraju ove konferencije za novinare.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno