Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dukić: “Napravili smo internu provjeru, s izgradnjom trafostanice sve je u redu!”

15.10.2018. 12:10
Dukić: “Napravili smo internu provjeru, s izgradnjom trafostanice sve je u redu!”


 Uvodno u današnji kolegij gradonačelnik Branko Dukić se osvrnuo na tri teme za koje je kazao kako nisu dobro iskomunicirane s javnošću, a to su gradnja trafostanice na Puntamici, poplavljivanje nedavno rekonstruirane ulice u Vruljici te studijsko putovanje s Turističkom zajednicom grada Zadra u Napulj. Osvrnuvši se na gradnju trafostanice istaknuo je kako je nakon internih provjera ustanovljeno da je s istom sve u redu te da posjeduje sve potrebne dozvole.
– Bračni par Perković je prije ljeta dolašao kod mene. Izrazili su sumnju da je građevinska dozvola za gradnju trafostanice nezakonita pa smo to provjerili. Napravili smo internu provjeru, a potom i slali zahtjev resornom ministarstvu za inspekciju koje je utvrdilo da je s izgradnjom trafostanice sve u redu. Ispričavam se Odjelu za graditeljstvo jer smo ih izmučili, kazao je Dukić dodajući kako se radi prvenstveno o električnom postrojenju koje je potrebno svim građanima da bi imali struju. 
– To se ne odnosi na naš Odjel već na Elektru Zadar, ali kako su nas i zamolili, sve smo radnje napravili da ispitamo je li sve u redu s izgradnjom, pojasnio je Dukić napominjući da se s izgradnjom trafostanice krenulo nakon svih inspekcija i nadzora.
Bračni par Perković, kako smo već pisali, smatra da je lokacija na kojoj je po građevinskoj dozvoli predviđena trafostanica nezakonita te da je Prostornim planom za zonu Vitrenjak ll izgradnja trafostanice predviđena 150 metara zapadnije. Na prosvjedu koji su organizirali protiv izgradnje trafostanice na Trgu kardinala Alojzija Stepinca istaknuli su kako se radi o zoni namijenjenoj evakuaciji ljudi u slučaju neke ugroze pa da stoga trafostanica koja sama po sebi predstavlja ugrozu tamo ne bi smjela biti. Napomenuli su i kako je referentica koja je obavila nadzor komentirala prvotnu lokaciju, a ne onu na kojoj je prije četiri dana započela gradnja zbog čega su podigli i kaznene prijave Uskoku protiv odgovornih osoba.