Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na Pagu se snima film Gabrielea Salvatoresa

15.10.2018. 14:12
Na Pagu se snima film Gabrielea Salvatoresa


Osim što je već nadaleko poznat po siru kao i po čipki, otok Pag ide u vrlo dobrom smjeru da u skoroj budućnosti brendira svoj privlačan, kršoviti krajobraz koji sve češće postaje meta za filmaše i produkcijske kuće. Sve se više filmova, serija i reklama snima na toliko privlačnom otoku. Jedan od najnovijih projekata kreće već za nekoliko dana.
Produkcijska kuća Antitalent iz Zagreba priprema realizaciju filma “Ako te zagrlim, ne boj se” talijanskog oskarovca Gabrielea Salvatoresa. Realizacija će se održati u listopadu i studenome 2018. Zanimljivost je što radnja filma prati oca i sina na njihovom zajedničkom putovanju iz Trsta preko naše obale, nakon čega njihova mala avantura završava upravo na “mjesečevom otoku” – na otoku Pagu.
U tu svrhu će se provoditi i privremena regulacija prometa. Kako bi na to upozorili stanovnike i posjetitelje otoka Paga, odnosno općine Povljana, iz TZ-a Povljane poslali su obavijest u kojoj stoji kako će se zbog potreba snimanja filma, a uz policijsku asistenciju, privremeno zaustavljati promet u oba smjera u intervalima od 5-10 minuta na lokalnoj cesti 63019, i to na dionici kod ornitološkog rezervata Velo blato na otoku Pagu, u duljini od dva kilometra.
Privremena regulacija prometa bit će: 22. listopada u trajanju 11:00-19:00, 25. listopada u trajanju 10:00 – 21:00 i 26. listopada 07:00 – 18:00 sati.
– Ovakva (filmska) promidžba puno znači za otok Pag i Povljanu, istaknuo je direktor TZ Povljana Neven Tičić dodavši kako ovo nije prvi put da se na Pagu snimaju filmovi, serije i reklame pri čemu se koriste vizure otočnog krša ili Velikog blata kao kulisa.
Pag je već dulji period na meti produkcijskih kuća, nastavio je, što u svakom pogledu pozitivno utječe na povećan interes javnosti, naročito mlađih generacija.
– Svjedoci smo povećanog interesa javnosti za nas nakon svakog snimanja. Do sada taj interes javnosti nismo iskoristili u turizmu, ali nadam se da će se stvari promijeniti. Broj mladih posjetitelja naše županije i otoka Paga se stalno povećava jer upravo su oni najveći konzumenti sadržaja na svjetskim TV kanalima u Europi i svijetu, kazao je Tičić, dodavši kako je to razlog da svim posjetiteljima otoka to stalno ističu.