Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Roditelji velikodušnom gestom doniranja organa preminulog sina spasit će živote najmanje šestoro ljudi

15.10.2018. 08:28
Roditelji velikodušnom gestom doniranja organa preminulog sina spasit će živote najmanje šestoro ljudi


U subotu u Općoj bolnici Zadar preminuo je 28-godišnjak koji je u nedjelju, 7. listopada oko 23 sata pronađen u dnu stepenica napuštenog poslovnog prostora u Šibenskoj ulici na Bilom brigu.
Kako su tada potvrdili iz PU zadarske 28-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju na jedinici intenzivnog liječenja u OB Zadar.
Na mjestu događaja izvršen je očevid, nakon čega su poduzete daljnje mjere i radnje kako bi se utvrdile sve  okolnosti događaja u cilju rasvjetljavanja pojedinosti oko ozljeđivanja – priopćeno je iz zadarske policije.
Kako neslužbeno doznajemo, nesretnog mladića koji je nestao nakon izlaska u noći sa subote na nedjelju, u dnu stepenica napuštenog poslovnog prostora u Šibenskoj ulici u nedjelju oko 23 sata pronašli su njegovi prijatelji koji su odmah kontaktirali Hitnu medicinsku pomoć i policiju. Čini se kako je mladić najvjerojatnije pao niz stepenice i pritom zadobio teške ozljede glave od čijih je posljedica nakon šestodnevne borbe i preminuo.
Neslužbeno doznajemo kako PU zadarska svim dosadašnjim poduzetim mjerama i radnjama nije potvrdila okolnosti koje bi ukazivale na kazneno djelo.
Još uvijek se čekaju rezultati obdukcije kako bi se znale konkretnije okolnosti slučaja koje su dovele do prerane smrti nesretnog mladića.
Kako doznajemo, u cijeloj ovoj tragediji, obitelj 28-godišnjaka odlučila se na nesebičnu, velikodušnu gestu, donirati organe svog preminulog sina kako bi pomogli drugim ljudima. Ovom gestom mogli bi spasiti živote najmanje šestoro ljudi.