Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prvaci Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana

15.10.2019. 18:11


U subotu, 12. listopada, u organizaciji Udruge mladih »Jarac-Lukoran« i S.R.D. Harpun u Lukoranu je održano treće tradicionalno natjecanje u lignjolovu Crnilo kup, pod pokroviteljstvom Općine Preko i tvrtki Roblmarine/Navtronik, Luna Maris, Ižanka, DTD, Sealtech, Davidmarine, Spectrum, Lalizas Marina Stores, Olive Island Marina i Konoba Makara.
Sudjelovalo je 64 ekipe od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana, ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Ošljaka, Dobropoljane, Banja, Silbe, Bibinja, Sukošana i Zadra. Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice. Natjecateljska faza započela je u 17:00, a završila u 21:00.
Prvo mjesto osvojili su Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana s ulovom mase 1270 grama. S ulovom mase 1060 grama drugo mjesto zauzeli su Nikola Melada i Luka Bačić iz Lukorana, a treće, s ulovom mase 1045 grama, Ivan Kereš iz Sutomišćice i Mihaela Ćosić iz Dobropoljane.
Najveću lignju natjecanja, mase 530 grama, ulovili su Ivan Kereš i Mihaela Ćosić kojoj je također pripala nagrada za najbolju lignjolovku.
Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije osigurane od strane organizatora, pripremljene su za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 218 liganja, s ulovom mase 21.090 grama.
Uz pehare fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od Navtronik-Rapala, DTD i Ižanka paketa za svako mjesto.
Glavna prva nagrada sastojala se od Sondera marke Garmin(Navtronik) i potopna lampa(Sealtech), dok se je glavna druga nagrada sastojala od dva štapa SQUIDDY i dvije mašinice Quantum ESCALADE (Luna Maris).
Za treće mjesto glavna nagrada sastojala se od dvogleda Sea Nav (Marina Stores) i lignjare Hydra SQ (Luna Maris).
Nagrada za najveću lignju bila je protuobraštajni premaz (Spectrum), dok je najbolja lignjolovka osvojila večeru u Olive Island Marini u Sutomišćici.
Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima, gostima, KUD-u Sv. Ante iz Lukorana i posebno vrsnim kuharima: Silvijo Sandalić-Prva Liga, Nino Bačić i Vjencislav Masar-Veko.