Prvaci Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
CRNILO KUP U Lukoranu održano treće tradicionalno natjecanje u lignjolovu na kojem su sudjelovale 64 ekipe
S ulovom mase 1060 grama drugo mjesto zauzeli su Nikola Melada i Luka Bačić iz Lukorana, a treće, s ulovom mase 1045 grama, Ivan Kereš iz Sutomišćice i Mihaela Ćosić iz Dobropoljane. Najveću lignju natjecanja, mase 530 grama, ulovili su Ivan Kereš i Mihaela Ćosić kojoj je također pripala nagrada za najbolju lignjolovku
Prvo mjesto za Antu Sandalića i Tomu Mikelu s ulovom mase 1270 grama

U subotu, 12. listopada, u organizaciji Udruge mladih »Jarac-Lukoran« i S.R.D. Harpun u Lukoranu je održano treće tradicionalno natjecanje u lignjolovu Crnilo kup, pod pokroviteljstvom Općine Preko i tvrtki Roblmarine/Navtronik, Luna Maris, Ižanka, DTD, Sealtech, Davidmarine, Spectrum, Lalizas Marina Stores, Olive Island Marina i Konoba Makara.

Sudjelovalo je 64 ekipe od po dva člana najvećim brojem iz Lukorana, ali također iz Sutomišćice, Ugljana, Poljane, Preka, Kali, Ošljaka, Dobropoljane, Banja, Silbe, Bibinja, Sukošana i Zadra. Natjecanje se održalo na području od punte Ćinta u smjeru Ugljana do punte Barićeve u smjeru Sutomišćice. Natjecateljska faza započela je u 17:00, a završila u 21:00.

Prvo mjesto osvojili su Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana s ulovom mase 1270 grama. S ulovom mase 1060 grama drugo mjesto zauzeli su Nikola Melada i Luka Bačić iz Lukorana, a treće, s ulovom mase 1045 grama, Ivan Kereš iz Sutomišćice i Mihaela Ćosić iz Dobropoljane.

Najveću lignju natjecanja, mase 530 grama, ulovili su Ivan Kereš i Mihaela Ćosić kojoj je također pripala nagrada za najbolju lignjolovku.

Nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije osigurane od strane organizatora, pripremljene su za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 218 liganja, s ulovom mase 21.090 grama.

Uz pehare fond nagrada za najuspješnija prva tri mjesta sastojao se od Navtronik-Rapala, DTD i Ižanka paketa za svako mjesto.

Glavna prva nagrada sastojala se od Sondera marke Garmin(Navtronik) i potopna lampa(Sealtech), dok se je glavna druga nagrada sastojala od dva štapa SQUIDDY i dvije mašinice Quantum ESCALADE (Luna Maris).

Za treće mjesto glavna nagrada sastojala se od dvogleda Sea Nav (Marina Stores) i lignjare Hydra SQ (Luna Maris).

Nagrada za najveću lignju bila je protuobraštajni premaz (Spectrum), dok je najbolja lignjolovka osvojila večeru u Olive Island Marini u Sutomišćici.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima, gostima, KUD-u Sv. Ante iz Lukorana i posebno vrsnim kuharima: Silvijo Sandalić-Prva Liga, Nino Bačić i Vjencislav Masar-Veko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno