Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tržnica Zadar danas objavljuje javni natječaj za zakup adventskih kućica

15.10.2021. 12:43


Advent se vraća u Zadar! Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena, kratak je sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru. Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja, doznajamo iz priopćenja za medije zadarske Turističke zajednice.


Omiljena zimska manifestacija
Naime, kako se navodi, bilo je mnogo upita od strane Zadrana, gostiju i ugostitelja hoće li se omiljena zimska manifestacija održati ove godine. Uslijed neizvjesne epidemiološke situacije tijekom nadolazećih zimskih mjeseci, ali i uz značajno manji budžet od onog iz 2019. godine, tri krovna organizatora sastavila su okvir po kojemu će se manifestacija ipak održati u optimalnoj formi i sadržaju uvažavajući aktualne epidemiološke mjere i preporuke.
Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog 2021. i trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine. Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren. Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde poput Massima Savića, Nene Belana i njegovih Fiumensa, A strane i grupe Cambi, a subotom će nas zabavljati renomirani zadarski izvođači Đani Maršan, grupa Forum i ostali.
Djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti sveti Nikola te 13. prosinca sveta Luce. Cijeli grad pa tako i adventski sajam bit će u funkciji, veseli i otvoreni za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.


Natječaj za kućice do 29. listopada
Tržnica Zadar d.o.o. danas 15. listopada objavljuje Javni poziv za davanje u zakup montažnih drvenih kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine na trgovima Petra Zoranića i Pet bunara za vrijeme održavanja Adventa. Natječaj će trajati do 29. listopada. Mole se svi zainteresirani ugostitelji i trgovci da se prijave na predmetni natječaj i na taj iskažu interes za pristupanje pravu licitiranja za zakup kućice ili kućica, kojih će biti 25 i bit će raspoređene po istom rasporedu i tlocrtu kao 2019. godine za vrijeme dosad najuspješnijeg i najposjećenijeg Adventa u Zadru.
U sklopu »Adventa« će brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta »Đir po gradu«, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i ŠC Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.
Više informacija o Adventu u Zadru najavit će sami organizatori na novinskoj konferenciji početkom studenog.