Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dođite ljudi, večeras igra Zadar

Autor: Roman Morović

14.11.2008. 23:00
Dođite ljudi, večeras igra Zadar

Foto: Filip BRALA



Sigurno je da će se nakon ovoliko loših rezultata, što u regionalnoj ligi što u Europi, pokušati izvući iz te krize baš u Zadru, jer smo mi u svojoj dvorani uvijek favoriti i za njih bi pobjeda ovdje bila velika prekretnica. Mi ćemo dati sve od sebe da tako ne bude, a oni neka se izvlače negdje drugdje – kazao je Stipčević
Kada igraju treća protiv četrnaeste (posljednje) momčadi lige onda je treća bez sumnje veliki favorit na papiru. Zašto? Osim stanja na ljestvici i trenutačne forme zbog toga što je Zadar igrački puno kvalitetnija momčad od Zagreba. Nadalje, Zagreb svoju igru bazira većinom na nekolicini pojedinaca, dok Zadar ima širinu i puno više rješenja u igri. I na kraju tu je domaći teren, koji bi u Zadrovom slučaju možda trebao biti i na prvom mjestu.
– Za sada rezultat kaže da su najlošija momčad u ligi, ali po njihovim individualnim kvalitetama ne bih rekao da su baš toliko loši. Mislim da će njihova kvaliteta kad-tad isplivati, ali mi nećemo dopustiti da to bude večeras. Sigurno je da će se nakon ovoliko loših rezultata, što u regionalnoj ligi što u Europi, pokušati izvući iz te krize baš u Zadru, jer smo mi u svojoj dvorani uvijek favoriti i za njih bi pobjeda ovdje bila velika prekretnica. Mi ćemo dati sve od sebe da tako ne bude, a oni neka se izvlače negdje drugdje – kazao je u najavi večerašnje utakmice Rok Stipčević.
Kada smo rekli da Zagreb svoju igru bazira većinom na nekolicini pojedinaca to se pretežno odnosilo na mladog centra Antu Tomića. On u pravilu zabija najviše, skače najviše i, logično, provodi najviše vremena na parketu. No, nerijetko se znalo dogoditi da po dvojica igrača Zagreba postignu preko dvadeset poena, a momčad pritom izgubi s dvadeset razlike.
– Tomić je zaista izvrstan mladi igrač, što najbolje pokazuju njegove igre i statistike, ali jedan igrač ne čini momčad. Sigurno je da ćemo morati pripaziti i na Vladovića i još na neke igrače, ali kada igramo u Dvorani Krešimira Ćosića mi se moramo prije svega koncentrirati na nas i na našu igru.
Opreza nikad dosta. Zadar je u prošlosti imao dosta iskustva s gubljenjem svakojakih utakmica, tako da će i u ovu utakmicu morati ući s određenom dozom opreza.
– Favoriti jesmo, ali to večeras moramo i dokazati. Mislim da nam treba još malo energije na terenu i moramo svaki put, pa tako i protiv Zagreba, ostaviti srce na parketu kako bismo pobijedili. Imamo još dosta rezerve, naročito u obrani i moramo još više pojačati agresivnost u našoj igri – mišljenja je mladi zadarski razigravač.
Na kraju treba samo još pozvati sve ljubitelje košarke u “gradu košarke” da dođu večeras u Dvoranu Krešimira Ćosića u što većem broju i podrže svoju momčad na putu do šeste pobjede u regionalnoj ligi. Jer svaka je pobjeda jednako važna i nosi dva boda, radilo se o Zagrebu, Ciboni ili Partizanu.
– Koliko vidim s terena ponovno se stvorila kultura odlaženja na utakmice subotom navečer i to je jako lijepa stvar. Nadam se da će iz utakmice u utakmicu, dolaziti sve više i više ljudi – zaključio je Stipčević.


 NLB LIGA ODMAH IZA ŠPANJOLSKE


Roku smo postavili i jedno pitanje nevezano uz večerašnji ogled sa Zagrebom. Budući da je NLB liga ovog tjedna dobila još četiri kluba u europskim natjecanjima (Zvezda, FMP i Budućnost u Eurokupu te Zagreb u Eurochallengu uz tri euroligaša i Zadar), gdje biste svrstali našu regionalnu ligu na tablici europskih liga?
– Na drugo mjesto, iza španjolske. Španjolci su prvi, tu nema dvojbe. Rusi imaju četiri jake momčadi, ali je vrlo velika razlika između vrha i dna tablice. Talijani su nekad imali izuzetno dobru kvalitetu košarke, ali mislim da je posljednjih godina dosta opala. Mislim da je NLB liga izuzetno izjednačena, svatko može dobiti svakoga, a uz to sve momčadi koje igraju u Europi igraju važnu ulogu – kaže Stipčević.




 


 SUTRA DERBI U BEOGRADU


NLB liga, 7.kolo: Zadar – Zagreb (17.45), Bosna – Olimpija (18), Helios – FMP (19), Krka – Split (20), Hemofarm – Budućnost (20.15), Partizan – Zvezda (nedjelja 18.30), Cibona – Vojvodina (nedjelja 18).