Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ivana Radovniković pjesmom osvojila Pakistan

Autor: Irena Jurjević

14.11.2008. 23:00
Ivana Radovniković pjesmom osvojila Pakistan


Kod nje je torba ubojito sredstvo, a uskoro se sprema na odlazak u pakistansku gerilu. Njezin najnoviji album osvaja vrrhove top ljestvica ne samo u Hrvatskoj, a njezino lice poznaju u Njemačkoj, Grčkoj, Danskoj i u Velikoj Britaniji. Ne, nije to ženska inačica Ante Gotovine, iako su oboje odrasli na otprilike sličnim geografskim koordinatama. Radi se o sitnoj plavuši koja posljednjih mjeseci plovi top ljestvicama brojnih “playlista” stranih zemalja – Ivani Radovniković.
Povod za razgovor s ovom poznatom Zadrankom našli smo u nedavnom završetku snimanja njezinog spota za pjesmu “Jer voliš me”, gdje su se ponajviše iskazale i “kvalitete” s početka teksta. Osim što je plesala po zagrebačkim ulicama, redatelj Vanja Vašcarac je Ivani naredio da torbom pogodi kameru. Teška torba, ne slušajući Ivaninu zapovijed, počela je letjeti prema automobilima, nevinim slučajnim prolaznicima koji su se našli u blizini i kamermanima:
– Kako je torba napravljena od teške kože, a za potrebe snimanja je imala i neko željezo u sebi, bilo je to kao da bacam torbu punu kamenja. Nikakvo čudo da sam za vrijeme snimanja nekoliko puta pogodila i kamermana. Kad je redatelj vidio da ništa od koreografije, odlučio je taj dio ipak ne staviti u spot, govori nam Ivana kroz smijeh.
Sam spot je snimljen u retro stilu, pa se tako osim snimanja na staroj traci mogu primijetiti i detalji poput onog čuvenog “Samo u boljim prodavaonicama”:
– To je bila zajednička ideja mene i redatelja, s obzirom da je to pjesma koja vuče na jesenski đir. U početku smo u spotu željeli iskoristiti samo detalje starih ulica i fasada, ali Vanja je došao na ideje da uzmemo staru kameru i bez filtera snimimo cijelu priču. Iako do zadnjeg trenutka nismo znali kako će to sve izgledati, ispalo je jako dobro, govori nam Ivana.
Ivanin novi album je izašao početkom rujna, a za sada postiže i više nego dobre rezultate. Kad je riječ o stranoj karijeri, stvari idu odlično. Ivanine pjesme dospjele su na prvo mjesto na njemačkoj top ljestvici i proglašene su hit tjedna u Grčkoj i hit dana u Velikoj Britaniji. U planu je i gostovanje u Amsterdamu. Tako se među Ivanine planove uvukao i Pakistan, za koji se pisalo da je singl “Cafe” s Ivaninog novog albuma naišao na odlične kritike i nevjerojatan odjek:
– Ma taj Pakistan je stvarno prenapuhan i i izvučen iz konteksta. Evo, jedino što je zanimljivo tu jest što sam prvi lik iz Hrvatske koji se tamo mogao čuti na radijima. I onda me još pitaju hoću li ići nastupati tamo? Pobogu ljudi, pa tamo je rat! Ali dobro evo, ja i moj bend idemo i u Pakistan. I zvat ćemo se Gerila! – kroz smijeh poručuje Ivana.
Ivana u Zadar dolazi za božićne blagdane, kaže, no koncert će morati malo pričekati:
– U ovom trenutku sam zauzeta s učenjem i ispitnim rokovima, a ovaj dvanaesti mjesec mi je bukiran do vrata s pustim partyjima i domjencima. Nadam se da ću u Zadar oko Božića doći barem privatno. U to vrijeme u Zadru ću odradit i jednu gažu, ali će ona biti privatna. Nastup? Pa vjerojatno poslije Nove godine, poručuje.