Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kod kuće je najljepše

Autor: Viktor Bogut

14.11.2008. 23:00
Kod kuće je najljepše


Uopće nije upitno tko je u ovom dvoboju favorit i da, na kraju krajeva, sve ovisi isključivo o nama – kaže trener Zadra Šime Mijolović
Više od 19 mjeseci prošlo je od posljednjeg dvoboja što su ga kuglači Zadra odigrali u svojoj kuglani u Mocirama. Mnogo dima se podizalo oko, prvo, izgradnje nove kuglane pa, nakon što se nije moglo krenuti u taj projekt, adaptacije već postojećeg prostora. I sada toj priči napokon dolazi kraj. Mocire su spremne dočekati kuglače, a prvi dvoboj u obnovljenoj kuglani na rasporedu je danas u 15 sati. U sklopu osmog kola Prve kuglačke lige, u Mocirama gostuje momčad Bjelovara, koja u ovom trenutku i ne stoji najbolje na prvenstvenoj ljestvici.
Bjelovar se trenutačno nalazi na desetom mjestu, samo korak od zone ispadanja i sasvim je izvjesno da će im premijerna sezona u elitnom rangu proteći u znaku borbe za o(p)stanak u ligi. A Zadar, i to napokon kod kuće, i nije najbolji izbor za ostvarivanje ambicija.
– Iako Bjelovar ne stoji najbolje, oni nisu toliko loša momčad. Uz makedonskog reprezentativca Maneva, ima još nekoliko iskusnih igrača koji su okosnica momčadi i sigurno neće biti toliko jednostavno doći do bodova. Iskreno, mislim da stanje na ljestvici i nije baš najrealnije, barem što se tiče njih – kazao je trener Zadra Šime Mijolović.
Zadarski strateg danas će imati kompletnu momčad na raspolaganju, iako Luka Ukalović nije 100 posto spreman.
– Ukalović ima problem sa stražnjom ložom, no mislim da će stisnuti zube i igrati.
Sa ili bez Ukalovića, Zadar mora dobiti ovu utakmicu. U prošlom kolu je vodeći Kandit Premijer kiksao kod kuće protiv Novske i sada su Zadrani dobili veliku priliku da se vrate na sam vrh. Kandit danas ima jedno od najtežih gostovanja u ligi. Igra u Zagrebu kod Grmoščice i treba vidjeti hoće li Osječani, koji su svakako najpozitivnije iznenađnje lige, moći proći to gostovanje neokrznuti. Nakon šest uzastopnih pobjeda, uključujući i onu protiv Zadra u Splitu, Kandit je kiksao protiv neugodne, ali znatno slabije, Novske i ukoliko sada bude poražen, Zadrani će dobiti priliku izjednačiti se s Osječanima i vratiti se na diobu prve pozicije.
– Uopće nije upitno tko je u ovom dvoboju favorit i da, na kraju krajeva, sve ovisi isključivo o nama. Uvijek govorim svojim igračima o važnosti pravog ulaska u meč i toga se držimo. Jer ovo je prva liga i nema protivnika kojeg možeš dobiti samo zbog toga jer si jači na papiru. I u ovaj meč moramo ući maksimalno koncentrirani i pobijediti ga. Nema druge – zaključio je Mijolović. Iako su kuglači Zadra već prepoznatljivi kao momčad koja igra u svakoj utakmici besprijekorno, i njima se dogodio “kiks”. Baš protiv Kandita u Splitu dogodilo se svojevrsno opuštanje, koje je popratio i poraz, iako su Zadrani sve do posljednjeg kruga imali veliko vodstvo. Baš zbog toga u svakom idućem dvoboju moraju paziti da im se to više ne događa.


 KREĆE I EUROLIGA


Iduću subotu kreće i kuglačka Euroliga, svojevrsna liga prvaka u kojoj će se sastati najbolje europske momčadi. U prvom kolu Zadar igra protiv srpskog Beograda, a u drugo kolo proći će momčad koja bude bolja nakon dvije utakmice. Prvi dvoboj je na rasporedu iduću subotu u Zadru u 13 sati, dok će Zadrani “put Srbije” dva tjedna kasnije. Iako su Zadrani stavljeni među nositelje i protiv Beograđana su favoriti, u klubu priznaju da nisu previše zadovoljni ždrijebom, budući da Beograd u svom “rosteru” ima niz kvalitetnih igrača, među kojima su i tri srpska reprezentativca. Među elitom se našao i Konikom Osijek koji u prvoj utakmici prvog kola gostuje u Češkoj kod PSJ Jihlave. I Osječani su u tom dvoboju izraziti favoriti.