Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prikupljeni novac – božićni dar siromašnima

Autor:

14.11.2008. 23:00
Prikupljeni novac – božićni dar siromašnima

Foto: Adam VIDAS



Sredstvima prikupljenima ovom akcijom kupit ćemo nužne prehrambene i higijenske artikle te ih u vrijeme božićnih blagdana predati socijalno ugroženima. U povodu toga ćemo, naravno, od Centra za socijalnu skrb zatražiti popis građana koji primaju socijalnu pomoć, kazao je Bore Galac
Nedavno obilježena akcija “Solidarnost na djelu”, u koju se i ove godine uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Zadar, unatoč napredovanju ekonomske krize, ukazalo je na zapanjujuću velikodušnost među Zadranima.
Podsjetimo, naime, da su na sam dan obilježavanja ove akcije članovi mladeži zadarskog Crvenog križa, podijeljeni po grupama, obilazili zadarske javne objekte nudeći bonove u apoenima od 1, 5, 10 i 20 kuna. Osim toga, bonovi u vrijednosti od 1 kune podijeljeni su i zadarskim srednjim i osnovnim školama.
U razgovoru s Borom Galcem, ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Zadar, saznajemo kako su članovi mladeži Crvenog križa, za razliku od prijašnjih godina, ovoga puta uspješno podijelili sve bonove.
– Jako smo zadovoljni rezultatima ovogodišnje akcije, a reakcija među građanima je znatno bolja nego do sada. Za sada nemamo ukupne, nego tek prve rezultate akcije i to one vezane za dijeljenje bonova po javnim objektima i prikupljanje obuće i odjeće, dok rezultate iz škola još uvijek čekamo jer smo im dali vremena do idućeg tjedna, kazao je Galac, napomenuvši kako je mladež Crvenog križa u svojoj akciji podijelila sve bonove, a prikupili su gotovo šest tisuća kuna, dok se najviše prikupljenih sredstava očekuje upravo iz škola.
Galac također pojašnjava kako je ove godine bilo bonova u vrijednosti od ukupno 25 tisuća kuna, a sudeći prema iznenađujućoj uspješnosti ove akcije, upravo spomenuti iznos on očekuje i kao konačni rezultat.
Članovi mladeži Crvenog križa bonove su dijelili raspoređeni u četiri skupine i to u četiri gradska predjela, odnosno Poluotok, Borik, Voštarnica i Relja, a među kojima je zbog najvećeg broja prodavaonica, kafića, frizerskih salona i drugih objekata te same velike frekvencije ljudi na jednom mjestu, upravo Poluotok najviše i profitirao.
Kao i svake godine do sada, novac prikupljen ovom tradicionalnom akcijom odlazi socijalno najugroženijim građanima, a bit će im prigodno predan u najljepše vrijeme u godini, vrijeme darivanja.
– Sredstvima prikupljenima ovom akcijom kupit ćemo nužne prehrambene i higijenske artikle te ih u vrijeme božićnih blagdana predati socijalno ugroženima. U povodu toga ćemo, naravno, od Centra za socijalnu skrb zatražiti popis građana koji primaju socijalnu pomoć, prema kojemu ćemo znati kome dodijeliti darove, kazao je Galac, dodavši kao će zadarski Crveni križ i ove godine organizirati akciju “Za djecu Vukovara”.
S obzirom na ovogodišnje iznimno pozitivne reakcije pri čemu su Zadrani pokazali golemi senzibilitet prema potrebitima, Galac najavljuje kako će se i u buduće sigurno nastaviti s ovom akcijom te da se očekuju još bolji rezultati.