Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Protiv Svjetlosti izbjeći jurnjavu po terenu

Autor:

14.11.2008. 23:00
Protiv Svjetlosti izbjeći jurnjavu po terenu


Preferiraju brzu košarku s kratkim napadima i bit će bitno da se ne prepustimo jurnjavi po terenu koja njima više odgovara – recept je trenera Bujana za nova dva boda
Nakon dvije uzastopne pobjede, košarkaši Borik-Puntamike u sklopu 6. kola, večeras u 19 sati, tražit će u Slavonskom Brodu protiv Svjetlosti nova dva boda. Veliki optimizam je prisutan u redovima Puntamičana i to s pravom, jer je primjetno podizanje forme koja je nakon traženja igre u prvim kolima, sada već dostigla željenu razinu koja je, na kraju krajeva, bila dovoljna da se postignu i posljednje dvije vrlo vrijedne pobjede. Kakve zamke je pripremio gostujući strateg i kakva utakmica očekuje “zelene” pokušao je predvidjeti, Tihomir Bujan, trener Borik-Puntamike.
– Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica, pogotovo uzimajući u obzir i najdulje putovanje koje imamo pred utakmicu. To je otegotna okolnost, ali kako je svima, tako je i nama. Svjetlost je momčad koja se dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu. Glavni igrači su im Nenad Delić (210 cm), koji je rijetka prava “petica” u ligi i bit će ga vrlo teško zaustaviti. Također velika opasnost je i njihov bek-šuter Krunoslav Rimac, dok su im za organizaciju napada zaduženi vrlo dobri Rajić i “naš” Paolo Tičina. Oni su dosad po prikazanim igrama pokazali velike amplitude, osciliraju iz utakmice u utakmicu. Tako su protiv Dubrovnika u 4. kolu postigli nevjerojatnih 117 koševa, dok su u prošlom kolu protiv Dubrave dali skoro duplo manje, 63 koša. Preferiraju brzu košarku (run and gunn) s kratkim napadima i bit će bitno da se ne prepustimo jurnjavi po terenu koja njima više odgovara – pročešljao je roster Svjetlosti, trener Bujan.
S eventualnom pobjedom poletjeli biste vrlo visoko. Koji su aduti Borik-Puntamike u toj utakmici.
– Polako dostižemo željenu razinu igre, i nakon dvije posljednje pobjede sigurno da idemo i u Slavonski Brod pobijediti. Glavni cilj nam je odigrati obranu na razini prvog poluvremena u Trogiru ili treće četvrtine protiv Kvarnera i bitno je da uspijemo nametnuti naš ritam. Važno je spriječiti ili onemogućiti njihove šutere da u početku utakmice uđu u eventualne serije. Što utakmica bude više odmicala, a mi budemo u rezultatskoj pozitivi, imamo veće šanse za pobjedu. Ipak napominjem, liga je vrlo izjednačena i neizvjesna, što potvrđuje i podatak da je Svjetlost svoje jedine dvije pobjede ostvarila u svojoj dvorani i bit će vrlo teško, ali ne i nemoguće.
Jeste li kompletni i kako se prilagodio novopridošli Teo Petani?
– Osim već duže ozlijeđenog Grgurovića, izgleda da je Marino Jurjević otpao za nastup protiv Svjetlosti zbog izvrtanja skočnog zgloba. To je hendikep za nas, ali što je tu je. Petani se adaptira na momčad i baš bi mogao i dobiti veću minutažu kako ćemo biti u nemogućnosti koristiti Jurjevićeve usluge, no sigurno je da će Petaniju trebati neko vrijeme kako bi se uklopio i pružao igre shodne njegovim sposobnostima – zaključio je trener Bujan.
Raspored 6. kola A-1 lige: Svjetlost – Borik-Puntamika (subota, 19 h), Trogir – Kvarner, Alkar – Cedevita, Šibenik – Dubrovnik, Zabok – Dubrava.