Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Teže nego protiv Croatije

Autor: Šime Ćurko

14.11.2008. 23:00
Teže nego protiv Croatije

Foto: Filip BRALA



U prethodne dvije domaće utakmice košarkašice Zadra upisale su poraze, Agram je bio bolji s 80:64, a Croatia 2006 72:60. U nedjelju Zadranke će pokušati taj niz prekinuti premda je s druge strane parketa praktički najteži mogući protivnik, Studenac Omiš, uz Croatiju jedina neporažena ekipa u ligi. Iako je Zadar baš protiv Omiša upisao posljednju domaću pobjedu (27. veljače 88:74), bit će teško izbjeći sedmi uzastopni poraz na domaćem terenu (Medveščak, Šibenik Jolly JBS, Gospić CO, PGM Ragusa, Agram-ZG, Croatia 2006).
– Studenac je već nekoliko godina stalni član Lige za prvaka i po onome što prikazuju ove sezone ponovno će biti u tom društvu. Pokušat ćemo sve da bismo pružili što bolji otpor, iako je realnost da ćemo put do ostanka tražiti u utakmicama s ekipama koje su na našoj razini. Omiš je ipak trenutačno korak ispred – kaže Antonija Erslan.
Problema s ozljedom ima Glorija Sikirić kojoj je nastup upitan nakon što je na treningu u četvrtak navečer ozlijedila zglob.
U 6. kolu igraju: Zadar – Studenac Omiš (nedjelja, 15), Croatia 2006 – Plamen Požega, Agram ZG – Biska Pula, Mura – Mataš Novi Zagreb.