Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarski HSS otvorio koalicijske pregovore s HDZ-om

Autor: Nives Rogoznica

14.11.2008. 23:00
Zadarski HSS otvorio koalicijske pregovore s HDZ-om

Foto: Filip BRALA



Friščić je izrazio uvjerenje kako će se do izbora udvostručiti članstvo stranke
Zadarski HSS otvorio je pregovore o koaliciji s HDZ-om po pitanju zajedničkog izlaska na lokalane izbore. Potvrdio je to predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Zoran Morović na konferenciji za novinare organiziranoj u povodu primanja 106 članova u Gradsku organizaciju HSS-a i 30 u županijski HSS.
Predsjednik stranke Josip Friščić novim je članovima u restoranu hotela “President” uručio članske iskaznice poručujući i njima, ali i lokalnom stranačkom vodstvu, kako “nema novih i starih članova”, već smao “organizacija koja mora djelovati jedinstveno”.
– Ako nema snažne regionalne organizacije i programa koji su osmišljeni na lokalnoj razini, nego se samo čeka na državu, onda nemamo previše šansi. Zato me veseli ulazak ovih mladih ljudi u HSS. Njihove ideje jamstvo su da ćemo na lokalnim izborima postići rezultate koji će biti i bolji od onih na prošlim izborima. Moram reći da smo i sada druga stranka po broju vijećnika, a uvjeren sam da će ih biti i više, zato što ćemo kroz ove ljude osmisliti programe za svaku sredinu i kandidirati ljude koji će ih provesti, kazao je Friščić.
– U proteklih šest mjeseci članstvo HSS-a povećalo se za 30 posto. Imali smo 6.200 člnaova, a danas imamo 10.000 članova, kazao je predsjednik regionalne organizacije HSS-a za Dalmaciju Karlo Gjurašić.
Friščić je izrazio uvjerenje kako će se možda već i do Nove godine, a do izbora i sigurno, udvostručiti članstvo stranke.