Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Danas skup radnika

14.11.2010. 23:00
Danas skup radnika


Radnicima Kemoplasta još uvijek nisu isplaćene plaće za kolovoz i rujan te otpremnine za 19 radnika koji su u srpnju sporazumno otišli iz tvrtke.
– Razlog neisplate plaća ne treba tražiti u upravi Kemoplasta, već u općoj nelikvidnosti zbog koje Kemoplast nije mogao naplatiti svoja potraživanja pa im je na kraju blokiran račun. Uprava i vlasnik čine sve da riješe ovaj problem i zaista imaju planove o razvoju Kemoplasta, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH. Dodao je da se proizvodnja u Kemoplastu, unatoč neisplaćenim plaćama nastavlja, ali i da se danas održava skup radnika na kojem će se odlučiti o daljnjim akcijama.
– Vlasnik nas uvjerava da ozbiljno misli i uvjerava nas da će riješiti probleme oko plaća. Želimo da se ova situacija što prije riješi, želimo sačuvati radna mjesta i da radnici nastave s proizvodnjom, rekao je Uranija.
Inače, Vedran Uranija za danas je u Splitu najavio sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem s kojim će popričati o nekim slučajevima koje je zastupao, a kod kojih mu je potrebna i Predsjednikova podrška.