Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marko Marinović se vratio u sudnicu

14.11.2010. 23:00
Marko Marinović se vratio u sudnicu


Slavko Šare, bivši načelnik Općine Galovac uz odvjetnicu Reu Atelj za svoju obranu u slučaju pred zadarskim Županijskim sudom angažirao je i Marka Marinovića, kojem je ovo prvi sudski postupak nakon četverogodišnje suspenzije


Nakon više od četiri godine zabrane rada, u sudnici Županijskog suda u Zadru pojavio  se Marko Marinović, gdje u slučaju zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava uz odvjetnicu Reu Atelj brani bivšeg načelnika Općine Galovac, Slavka Šaru. Osim Šare optužnicom se za ista djela terete i bivši donačelnik, Marijan Burčul te Marijan Ćoso, nekadašnji tajnik Općine. Sumnjiče se da su 2002. godine oštetili općinu Galovac za više od 100 tisuća kuna.
Nakon što je izvršio uvid u spis zbog čega je na posljednjoj raspravi zatražio odgodu, trećeoptuženi Ćoso predložio je da se provede dopunsko grafološko vještačenje određenih isplatnica kako bi se vještak očitovao oko potpisa na isplatnicama.
I donedavno suspendirani odvjetnik Marinović došao je na raspravu spreman pa je predložio cijeli niz dokaznih prijedloga vezanih za ulazak i izlazak novca te podatak o podizanju novca s računa Općine putem čekova, no Sudsko je vijeće kojim predsjeda sutkinja Enkom Moković, sve te prijedloge odbilo kao irelevantne, dok je ono trećeoptuženog Ćose ipak prihvatilo. Riječ je o potpisima iz knjigovodstvenog servisa u Šibeniku koji je vodio poslovne knjige Općine.
Suđenje se nastavlja početkom prosinca ove godine, a pretpostavlja se kako će Marinović zastupati Šaru i u Uskočkom slučaju ukoliko se okonča optužnicom.
Podsjetimo, disciplinski postupak protiv poznatog zadarskog odvjetnika pokrenut je pred Disciplinskim sudom 5. studenog 2006. godine zbog teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, nakon što je Marinović javno izjavljivao kako je obmanjivao javnost i kako Ana Magaš nije bila žrtva obiteljskog nasilja, već je stvaranju takve slike u javnosti pridonio on sam jer je to bilo u interesu obrane. To se dogodilo nakon što mu je Ana Magaš otkazala punomoć, a što zbog proceduralnih pogrešaka i njegovih izbjegavanja ročišta suđenje mu se ponavljalo triput, a kazna smanjivala, da bi mu konačno, 17. studenog, bila vraćena dozvola za rad.