Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Preskočili prvu veliku prepreku

14.11.2010. 23:00
Preskočili prvu veliku prepreku


Rukometaši Arbanasa prekjučer su u Mocirama upisali drugu ovosezonsku pobjedu. S 31:26 izabranici Žarka Jakšića u petom su kolu Treće lige – jug savladali Metković, jednog od izravnih konkurenata za plasman u viši rang. Konačan rezultat ne sugerira probleme koje je momčad iz doline Neretve zadavala “crno-bijelima” većim dijelom susreta, no očigledno bolja fizička pripremljenost i odlučnost u završnici Zadrane je pogurala do dva nova vrijedna boda. U drugo poluvrijeme ušlo se s minimalnih 15:14 za domaće, međutim, Metkovci na krilima raspoloženog razigravača Kežića ubrzo okreću vodu na svoj mlin te u 38. minuti odlaze na plus četiri (18:22). Ipak, odlučni ne razočarati bučnu podršku s tribina, Arbanasi prebacuju u višu brzinu. Šare radi presing na Kežiću, a njegovi suigrači sada bolje popunjavaju praznine u obrani. Iz minute u minutu prednost gostiju tako se topila, a u 47. semafor je pokazivao 24:23 za zadarsku momčad, odnosno još jedan preokret. Na oduševljenje klupe i navijača domaćih, pokazat će se i posljednji na utakmici. Od 18:22 Arbanasi su napravili 10:1 seriju i dogurali do mirnih 28:23 u 54. minuti. Šutovima beskompromisnog Lončara, lucidnim rješenjima srednjeg vanjskog Maršana te Škulića s linije šest metara, “Daltoni” su zadržali prednost od pet golova te stigli do zasluženog slavlja. Uz spomenuti trolist, u subotnjem se dvoboju istaknula i njihova nova akvizicija – vratar Franjo Imbrišić. Bjelovarčanin sa zadarskom adresom u više se navrata pokazao kao teško prelazan, posljednji stup arbanaške obrane.
– Ovo je bila jedna od važnijih utakmica. Vjerujem da ćemo mi, Metković, Knin i Vrgorac, biti četiri momčadi koje će na kraju odlučivati o plasmanu dalje. U prvom smo poluvremenu dosta griješili u napadu, posebice u izglednim prilikama, no u nastavku smo pojačali igru o obrani i boljom realizacijom postepeno gradili rezultat. Veseli me nastup moje momčadi, kao i psihička snaga koju su demonstrirali. Smatram da u nastavku Prvenstva možemo još i više – istaknuo je Žarko Jakšić, trener Arbanasa.
Početak utakmice obilježili su nervoza i obostrane pogreške, dok smo pogotke najčešće gledali iz polukontri i kontri. Unatoč brojnim promašenim zicerima, domaći od 12. minute prelaze u vodstvo koje će uz povremene oscilacije zadržati do odlaska na odmor.


ARBANSI ZADAR – METKOVIĆ 31(15):26 (14)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 60. Suci: Mate Milić i Ante Stipandžija (oba Šibenik).
ARBANASI ZADAR: Kolega, Galešić, Škulić 10 (4), Pedić 1, Gulan 2, S. Matešić, Lončar 8, Kotlar, Maršan 7, Marinić, Imbrišić, Babić 2, Batur, Brkljača, T. Matešić, Šare 1. Trener: Žarko Jakšić.
METKOVIĆ: Volarević, Barišić, Marić, Nikolić 2, Dodig 1, Deak 3, Marević 2, Dolić, Crnčević 1, Žderić, Medak, Čuljak 2, Kežić 11, Maslać, Brazović 4, Čerlek. Trener: Tomislav Veraja.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 4 (4); Metković 0 (1).
Isključenja: Arbanasi Zadar 4 minute; Metković 2 minute.