Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar domaćin i sljedećeg Eko-Etna?!

14.11.2010. 23:00
Zadar domaćin i sljedećeg Eko-Etna?!


Pozivamo vas da i sljedeći Eko Etno Hrvatska organizirate u Zadru, poručio je Katić. Dijana Katica zahvalila je na pozivu te rekla da će se o idućem domaćinu Eko Etna još pregovarati. Mogućnost da to bude upravo Zadar nije otklonila


Uime Zadarske  županije, odnosno Grada Zadra župan zadarski Stipe Zrilić, županijski pročelnik za poljoprivredu Danijel Segarić i  gradski pročelnik za poljoprivredu i razvoj otoka Ivica Katić  DANAS su u Domu županije od  predsjednice Uprave Hrvatskog farmera Dijane Katice  primili Veliko zlato za najbolju  prezentaciju i izvrsnog domaćina, Srebrnu povelju za  najbolji nastup te Zahvalu za  suorganizaciju i veliku potporu  u održavanju ovogodišnjeg 8.  međunarodnog sajma proizvoda i usluga ruralnih područja  Eko-Etno Hrvatska Europa  Tour.
Dodjeli priznanja nazočio je  i Dino Bailo, direktor SC-a  Višnjik, gdje se i održao ovogodišnji Sajam.
– Zadar smo izabrali zbog  geoprometnog položaja, ali i  zbog toga što je Zadarska  županija na svim dosadašnjim  manifestacija zauzimala prva  ili druga mjesto. Ovogodišnja  manifestacija dokazala je da se  i u kriznoj godini sajam može  uspješno organizirati i to prvi  put izvan Zagreba. Mislimo da  je sve skupa ispalo kao jedna  dobra priča s porukom o decentralizaciji, rekla je Dijana  Katica te dodala da je plan  organizatora Sajam u idućim  godinama što više “turistificirati” na način da se pojača rad  na promociji ruralnog turizma  i tradicije, uključi što više stranih zemalja te organiziraju radionice s turističkim agencijama.
Župan Stipe Zrilić napomenuo je da se sajmovi poput  Eko-Etna održavaju s prvenstvenim ciljem promidžbe, a ne  toliko prodaje.
– No u idućem ćemo razdoblju raditi na organizaciji  aktivnosti gdje ćemo spojiti poljoprivredne proizvođače Zadarske županije i turističke gospodarstvenike. Naime, cilj je  da se u našim turističkim kapacitetima prodaju naši proizvodi, istaknuo je Stipe Zrilić.
Ivica Katić zahvalio je na  priznanju uime gradonačelnika Vrančića i svoje osobno te  kazao da je ono potvrda da se  Zadar razvija u jedno poznato  sajamsko središte.
– Pozivamo vas da i sljedeći  Eko-Etno Hrvatska organizirate u Zadru, poručio je Katić.
Dijana Katica zahvalila je na  pozivu te rekla da će se o  idućem domaćinu Eko-Etna  još pregovarati. Mogućnost da  to bude upravo Zadar, nije otklonila.