Radnicima Elana ponovno kasne plaće

Slika korisnika admin
cerina
Vedran SITNICA
Direktorica Elana Obrovac - Jasmina Čerina

Radnicima obrovačkog Elana ponovno kasni plaća. I u upravi tvrtke potvrđuju da plaća za listopad još nije sjela na račune radnika, dok radnici tvrde kako još nije isplaćena niti rujanska plaća. Direktorica Elana Jasmina Čerina najavljuje isplatu za manje od deset dana dodajući da su od nedavnog posjeta novinara, tvornicu na Zrmanji posjetile mnoge državne inspekcije.

- Između ostalih, nadzor su izvršile i carinska i inspekcija rada, budući da su djelatnici koji su dojavili naše probleme novinarima, isto to učinili i prema državnim institucijama. Međutim, sve inspekcije nisu našle niti jednu jedinu zamjerku. Posebnost našeg poslovanja je takva da nismo dobili avanse za gradnju brodova. Poznato je da je u cijeloj Europi kriza, ne zna se sudbina eura, a u takvim okolnostima se kupci ne odlučuju na kupovinu brodova. Nekako smo se snašli za repromaterijal i napravili brodove do određenog stupnja izgradnje, ali kupci nerado plaćaju avanse pa je to uzrok sadašnjoj nelikvidnosti i nestašici novca za plaće, rekla je direktorica Elana Obrovac Jasmina Čerina.

Na drugu stranu, radnici ukazuju da je pritisak javnosti jedini koji bi mogao pomoći u njihovoj nezavidnoj situaciji tim više što vlasnik Matijaž Avšić, uredno prodaje brodove, a njihove plaće kasne. Direktorica Čerina opovrgava da su u međuvremenu, zbog prijave institucijama, neki radnici dobili otkaz.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika jurek
gospođo direktorice takav komentar pošaljite prema bankama i ostalim ustanovama,jer ako nema plaće a vaši radnici koji imaju kredite i sve ostale životne potrebe koje nemogu rješavati bez novca neka sa time plate ratu kredita,to će banke prihvatiti sigurno,jer kad ste to tako lako izjavili onda sigurno nema problema na kraju krajeva koda ti isti vaši zaposlenici moraju baš svaki dan jesti i koda moraju baš svaki mjesec plaćati račune,tako da nije to strašno 2 miseca ne dobiti plaću svaka čast samo tako nastavite i dao bog da i vi i vaša dica također tako živite to vam sigurno žele i vaši radnici