Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SDSS očekuje barem jedan mandat u 9. izbornoj jedinici

14.11.2011. 23:00
SDSS očekuje barem jedan mandat u 9. izbornoj jedinici


U 9. izbornoj jedinici SDSS se kandidirao sa stranačkom listom čiji je nositelj sadašnji potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac


Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, koji je sa svojim stranačkim kolegama jučer poslijepodne Državnom izbornom povjerenstvu predao kandidacijske liste za izbore, izjavio je kako očekuje da će osvojiti tri zastupnika na listi za nacionalne manjine te barem jedan mandat u 9. izbornoj jedinici u kojoj se SDSS kandidirao sa stranačkom listom čiji je nositelj sadašnji potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac.
Po istom modelu SDSS se, podsjetio je Pupovac, kandidirao i na parlamentarnim izborima 2007. godine
“Nakon izbora ćemo se malo odmoriti a onda ćemo sačekati da predsjednik Republike otpočne konzultacje i tada počinje za nas taj važan i zanimljiv dio, odnosno razgovori o tome što i kako dalje”, kazao je Pupovac odgovarajući na pitanje, kako će se njegova stranka postaviti nakon izbora i s kim će eventualno koalirati.
Nakon što zaprimi kandidacijske liste, DIP u roku od 48 sati mora provjeriti valjanost svake liste te one prihvaćene objaviti u dnevnom tisku i na televiziji.
Objavom lista koje će se natjecati na izborima počinje izborna promidžba koja će trajati do 2. prosinca u 24 sata.