Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zagrijavanje za Prvenstvo Hrvatske

23.06.2011. 22:00
Zagrijavanje za Prvenstvo Hrvatske


Proteklog vikenda na plaži Kolovare održan je  turnir u rukometu na pijesku  za kadete i mlađe kadete.  Revijalna smotra u organizaciji Odbojkaškog kluba Arbanasi i Rukometnog kluba  Arbanasi Zadar zamišljena je  kao uvertira u turnir koji će od  15. do 17. srpnja na zadarskom gradskom kupalištu  okupiti najbolje hrvatske rukometaše na pijesku. Drugu  godinu za redom Zadar će biti  domaćin natjecanja za redoslijed u Prvenstvu Hrvatske.  Na uvodnom turniru predstavile su se četiri momčadi:  Arbanasi, Arbanasi II, Zadar i  Kolovare, a snage su odmjerile odigravši po sistemu svatko sa svakim. Nakon vrlo izjednačenih utakmica, više od  ostalih pokazali su kadeti Arbanasa koji se jednako dobro  snalaze i u dvoranskom rukometu.
Ipak, najatraktivniji i jedan  od uzbudljivijih dvoboja dogodio se nakon finala. Kao  šlag na torti u revijalnom su se  susretu ogledali roditelji i  uprava RK Arbanasi protiv  pobjednika turnira. Nakon  1:1 u setovima (set se igra do  21 poena), mlade su snage  boljom koncentracijom kod  izvođenja šesteraca (6:4) stigle do novog slavlja, dok je  starijima ostala utjeha da su u  premijernom nastupu bili više  nego ravnopravan suparnik.
 


Rezultati i sastavi


Rezultati: Arbanasi II – Zadar 1:1 (5:3), Kolovare – Arbanasi 0:2, Zadar – Arbanasi 0:2, Kolovare – Arbanasi II 1:2, Zadar – Kolovare 0:2, Arbanasi – Arbanasi II 2:0.
Redoslijed: Arbanasi, Arbanasi II, Kolovare, Zadar.
ARBANASI: Paolo Krstić, Josip Maršan, Bepo Nikpalj, Ivan Šare, Paolo Galešić, Toni Matešić.
ARBANASI II: Vice Bralić, Leopold Šindija, Antonio Šango, Jurica Atelj, Mate Vidov, Andrija Bugarija, Lovre Krnić.
KOLOVARE: Josip Pedić, Stanko Matešić, Luka Stipanov, Martin Gulan, Kito Vukić.
ZADAR: Ivan Arbanas, Ivan Malčić, Mate Perić, Danijel Rotim, Lovre Baraba, Dino Bukva.
UPRAVA RK ARBANASI: Vatroslav Ivković, Stipe Bjeliš, Stipan Gulan, Vlado Krnić, Tomislav Škulić, Frane Vidov.