Zagrijavanje za Prvenstvo Hrvatske

Slika korisnika admin
Zadranke se kući vraćaju s medaljama

U Ljubeščici kod Novog Marofa ovog se vikenda održavao Martinjski turnir, prvo dvoransko natjecanje sezone 2011./2012. u disciplini FITA 2x18m + OR. Zbog velikog interesa streličara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije natjecanje je organizirano kroz dva dana, 12. i 13. studenoga. Tako su u subotu nastupili natjecatelji zakrivljenim i standardnim lukom, a u nedjelju složenim, golim i tradicionalnim lukovima.

Prvog dana natjecanja, SK Zadar predstavljale su seniorke zakrivljenim lukom Ivana Sumić, Sabrina Muller i Silvija Domitrović kojima je ovo prvi službeni turnir te Dražen Furdi u kategoriji seniora zakrivljenim lukom. Nakon odrađenih kvalifikacija zadarske su streličarke zauzele pozicije od 5. do 7. mjesta, no pravo iznenađenje započela je u eliminacijskim borbama. Sve tri streličarke Zadra prolaze četvrtfinalne borbe u dvobojima protiv favoriziranih streličarki s mnogo dužim streličarskim karijerama.

Prve medalje

Silvija Domitrović rezultatom 6:2 pobijedila je Ivanu Koller (Maura Ka, Krk), drugoplasiranu iz kvalifikacija. Ivana Sumić izbacila je Viktoriju Sukser (Zagreb) također rezultatom 6:2. Sabrina Muller je pobijedila Ivanu Medved (Agram, Zagreb) sa 6:0, što je u polufinalu dovodi u borbu protiv prvoplasirane iz kvalifikacija, Ane Zorman (Cekin, Varaždin). Unatoč odličnom početku Muller i vodstvu od 4:0, iskusna Ana Zorman vrlo tijesnim rezultatima u preostala tri seta ipak odnosi pobjedu 6:4 i odlazi u finale. U drugom polufinalu snage su odmjerile Sumić i Domitrović, a u finale odlazi Ivana Sumić rezultatom 6:4.

Nakon borbi za medalje Zadar je mogao početi slaviti prve dvije medalje svojih članica. U borbi za zlato Ivana Sumić ipak ne uspijeva iznenaditi Anu Zorman te nakon rezultata 1:7 osvaja drugo mjesto i srebrnu medalju. U vrlo napetoj borbi za broncu, medalju i treće mjesto osvaja Sabrina Muller rezultatom 6:4. No četvrtoplasirana Domitrović i ovu je borbu odradila vrlo dobro. Velik dio prisutnih očekivao je "shoot off" jednom strijelom na kraju ove borbe, no samo su milimetri ipak na kraju prevagnuli u korist Sabrine Muller.

Godinu dana rada

U kategoriji seniora zakrivljenim lukom Dražen Furdi osigurao je prvu normu za nastup na Dvoranskom PH s osvojenih 518 krugova. Sedma pozicija u osmini finala ga dovodi u borbu protiv Dobroslava Oštreka (Grebengradski streličari). Furdi je uvjerljivo slavio (7:1) dopustivši suparniku samo jedan neriješen set. No u četvrtfinalu od Furdija je bio bolji Cvijetoslav Zorman (Cekin) koji je pobjedom 7:3 nastavio svoj put do konačne pobjede na ovom turniru. Zorman je i drugog dana natjecanja u disciplini složeni luk došao do postolja i brončanog odličja. Furdi na kraju osvaja 6. mjesto.

Uspjesi Zadra nastavljeni su i drugog dana natjecanja. Još jednu medalju srebrnog sjaja osigurao je Darko Polić, veteran složenim lukom ispucavši 537 krugova. Marinko Vašarević u kategoriji seniora složenim lukom u kvalifikacijama ostvaruje 544 kruga, koji ga smještaju za 17. poziciju te mu tako za dlaku izmiču eliminacijske borbe. Oba zadarska streličara svojim su rezultatima osigurali prvu normu za nastup na dvoranskom PH 2012.

- Nakon godine dana rada imali smo uspješan nastup. Naš je cilj plasman ženske seniorske ekipe na Prvenstvo Hrvatske - izjavio je Dražen Furdi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno