Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zatvorska kazna od tri godine i obvezno liječenje od ovisnosti

14.11.2011. 23:00
Zatvorska kazna od tri godine i obvezno liječenje od ovisnosti


Na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine zbog posredovanja u prodaji heroina, nepravomoćno je jučer na Županijskom sudu u Zadru osuđen Ante Pavković.
Osim zatvorske kazne izrečena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti te mu je odlukom Sudskog vijeća, kojim je u ovom slučaju predsjedao Boris Babić, produljen i pritvor u kojem se nalazi od uhićenja, početkom ožujka ove godine.
Prije izricanja presude, završne govore održao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika, odnosno tužitelj Duško Berović te Pavkovićev branitelj po službenoj dužnosti, Marko Grzunov.
Pavković je pak, na prošloj raspravi priznao grešku, ali je kategorički zanijekao dilanje droge što mu se optužnicom stavljalo na teret.
– Nisam dilao drogu od ožujka do srpnja ove godine kako piše u optužnici. Bio sam u kontaktu s drogom u tri navrata kako sam izjavio i pred istražnim sucem, nakon što sam bio uhićen i priveden. Živim s roditeljima i bratom i nije točno kako me tereti tužiteljstvo da sam drogu donosio kući gdje sam je vagao i prepakiravao. Nisam imao nikakve financijske koristi od novca kojeg sam dobio za drogu. Novac sam predao trećoj osobi. Kada sam, 27. ožujka ove godine, jednoj osobi predao drogu, on me “počastio” crtom koju sam ušmrkao u njegovom autu – ispričao je na posljednjoj sudskoj raspravi, među ostalim u svojoj obrani, Pavković.
Ante Pavković će pravomoćnost ove presude čekati iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.