Reno Sinovčić novi predsjednik Športske zajednice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Jedan školski sat. Toliko je trajala jučerašnja Izborna sjednica Skupštine Športske zajednice Zadarske županije. Najvažnija odluka koju je donijelo 16 članova Skupštine (nedostajali su predstavnici Kuglačkog saveza ZŽ i Sportske zajednice Biograda na Moru) je imenovanje Rena Sinovčića za novog predsjednika. Na dužnosti prvog čovjeka ŠZZŽ Sinovčić, koji je na glasovanju imao jednoglasnu podršku skupštinara, zamijenio je Marka Prenđu, predsjednika u protekle četiri godine. Sinovčić je bio jedini kandidat, a za predsjednika Skupštine predložio ga je Nogometni savez ZŽ kojem je Sinovčić predsjednik. Za sljedeće četverogodišnje razdoblje mandat dopredsjednika uz Marka Prenđu dobio je i Rade Šimičević. Uz njih i Sinovčića te Željka Birkića, tajnika, članovima Izvršnog odbora imenovani su i Marijan Klanac, Milan Čanković te Saša Grdović. Za članove Nadzornog odbora predloženi su Katja Pijaca, Dalibor Masnov i Ivan Kraljević, a za njihove zamjenike Alan Grbić i Krešimir Donđivić.

- Bit ću vam na raspolaganju od 6 do 22 sata. Kada nešto radim onda to činim precizno i temeljito. Možda u tome nekad budem i dosadan, no takvi morate i biti ako u današnje vrijeme želite nešto napraviti - naglasio je Sinovčić u inauguracijskom govoru te dodao:

- Kod nadležnih institucija pokušat ću privući više pažnje za sport. Želimo, makar u mislima, ako već ne možemo participirati u tome, biti prisutni i kad se bude odlučivalo o proračunu za sport. Sigurno je da mi koji smo u sportu znamo bolje kakve su potrebe nego neki pročelnik koji uzme olovku i reže izdvajanja za sport. Cilj je i prebacivanje naših prostorija u hram sporta na Višnjiku - naglasio je Sinovčić.

Prije Sinovčićevog izbora Skupština je jednoglasno prihvatila Izvještaj o radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju. U financijskom izvješću Željko Birkić, tajnik, naglasio je kontinuirano smanjenje prihoda, kao i rashoda, a jedine stavke koje od 2008. nisu ispunile određena očekivanja su marketinške i promidžbene aktivnosti te informatizacija. Kao najvažniji doseg od 2008. godine naglašeno je osnivanje Stručnog studija za izobrazbu trenera u Zadru.

Skupština je prošla bez ikakvih rasprava i sve odluke bile su jednoglasne. U tom dijelu čini se da su predstavnici sportskih saveza ZŽ, koji su članovi Skupštine, sa svime zadovoljni jer ni pod točkom različito nije bilo nikakvih prijedloga ni upita. Jedini se oglasio Slobodan Miolović (Atletski savez) koji je pitao može li Marijan Klanac kao predstavnik Športske zajednice Grada Zadra biti član Izvršnog odbora ŠZZŽ s obzirom na "sitne problemčiće", kako ih je nazvao Reno Sinovčić, vezane za nedavno ustrojenu ŠZGZ. Sinovčić je Mioloviću odgovorio da oko toga "nema nikakvih problema".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika padam
ajmo ovako, nema veze što je to ta osoba, po meni kriminalac, ali zar ta dva dopresjednika nisu školovaniji nego predsjednik...ja ipak mislim da netko pismen na tom mjestu mora biti...sadašnji predsjednik je nepismen, jasno