Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadar vratio dug, Arbanasi i s porazom zadovoljni

Autor: Šime Ćurko

14.11.2012. 23:00
Zadar vratio dug, Arbanasi i s porazom zadovoljni

Foto: Vedran SITNICA



Dvoboj Arbanasa i Zadra u 1. kolu regionalnog Kupa okupio je ono najbolje što zadarski rukomet ima. I to ne samo na parketu nego i na tribinama gdje je nakon dugo vremena, konačno, bilo više od nekoliko “putnika namjernika”. Velika većina onih koji su na ovaj ili onaj načini bili povezani s rukometom, ili to još uvijek jesu, došli su na utakmicu. I to bi trebao biti poticaj objema momčadima da zajedničkim snagama podignu posrnuli zadarski rukomet.
Na terenu je svaka neizvjesnost brzo otklonjena i Zadar je na kraju uvjerljivo izborio utakmicu s Biogradom u nastavku natjecanja. Arbanasi nisu uspjeli ponoviti lanjsko izdanje kada su nakon sedmerca iznenađujuće izbacili Zadar iz daljnjeg natjecanja.
Tri gola Lončara i jedan Škulića donijeli su Arbanasima 4:1 u prvim minutama, međutim, igrači mlađeg gradskog rivala nisu imali odgovor na igru Nina Jeraka koji je razigravao suigrače i usput zabijao. S druge strane, Arbanasi su igrali bez Ivana Marinovića, prvog razigravača i uz Škulića najiskusnijeg igrača, pa vanjska linija nije bila na razini onoga što pokazuje u Trećoj ligi. Zadar se s najjačom postavom na terenu tako brzo stabilizirao i poveo 13:8. Bila je to prednost koju je u posljednjih nekoliko minuta, nakon što su obje momčadi zaigrale s najmlađim snagama, i udvostručena. Mala neizvjesnost, ako se tako može nazvati, pojavila se sredinom drugog poluvremena kada su Arbanasi s tri uzastopna gola došli do minus četiri (20:24). Tada je u igri ušao Ivan Arbanas i s tri uzastopna gola poništio svaku potencijalnu dvojbu oko konačnog rezultata.


 ARBANASI – ZADAR 24:34 (11:15)


ZADAR – Dvorana ŠRC Mocire. Gledatelja: 200. Suci: Pavić i Torbarina (Zadar).
ARBANASI: Atelj, Lončar 6, Maršan 6, Krnić, Škulić 3, Nikpalj 3, Šango, Gulan 2 (1), Bugarija, Imbrišić, Ivković 1, Marinić, Šindija, Šare 3 (1), Škara. Trener: Žarko Jakšić.
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 2, Malčić, Jerak 10 (3), Malenica 2, Šimičević 1, Perić, Čirjak 7, Birkić, Plazina 3, Maričić 1 (1), Bukva 3, Arbanas 5, Valčić, Cota. Trener: Frane Kardum.
Sedmerci: Arbanasi 2 (4); Zadar 4 (5).
Isključenja: Arbanasi 10 minuta (Lončar, Maršan, Škulić, Ivković, Šare); Zadar 6 minuta (Šimičević, Birkić, Plazina).




 IZJAVE


FRANE KARDUM, ZADAR
Igrali smo loše
– Publika koja je došla na utakmici pokazuje da rukomet u Zadru ipak nešto znači. Kad je riječ o našoj igri nemam mnogo toga za kazati jer smo odigrali jako loše. Ovo nam je posljednja opomena pred gostovanje u Dubrovniku. S ovakvom realizacijom i dekoncentracijom nemamo što tražiti u utakmicama koje nas očekuju u Drugoj ligi. Tu prije svega mislim na dvoboje s Kamičkom i Solinom.
ŽARKO JAKŠIĆ, ARBANASI
Teško bez Marinovića
– Utakmica se prelomila u prvoj polovici drugog poluvremena. Naša vanjska linija, u kojoj su igrači koji su prije svega šuteri, bez Marinovića nije imala čovjeka koji bi je povezao. U napadu nismo imali odgovor na 3-2-1 obranu Zadra, a u obrani na Jerakovu igru. Ne mogu biti nezadovoljan, jer je ovo bila dobra provjera u kojoj sam mogao vidjeti s kojim se igračima možemo boriti s onim što nas čeka u Trećoj ligi. Raduje me i što je bilo dosta gledatelja i ova je utakmica potvrda da u Zadru ima mjesta za oba kluba.