Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bard šansone i strastveni jazzer – otac i sin Dedić

14.11.2013. 23:00
Bard šansone i strastveni jazzer – otac i sin Dedić


Na zadarskom koncertu u Velikoj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati sin Matija pratit će oca Arsena
Glazbenička obitelj Dedić u Zadru je redoviti gost. Godine 2010. Zadrani su ih imali prilike slušati u HNK Zadar u punom sastavu kada su izuzetnu koncertnu večer priredili Gabi, Matija i Arsen. Godinu dana kasnije gostovao je Matija s programom u sklopu Koncertne sezone HNK posvećenom hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević.
U četvrtak 21. studenog Hrvatsko narodno kazalište Zadar bit će domaćin Arsenu i Matiji.
Arsen Dedić, legendarni šibenski šansonjer, skladatelj, pjesnik, svestrani umjetnik koji plijeni pažnju hrvatske glazbene javnosti već punih pet desetljeća, jedan je od onih koji u svakoj sekundi života živi za svoj poziv. Autor je niza pjesama, zbirki tekstova i glazbe za film, radio i televiziju. Njegov je umjetnički jezik prepoznatljiv i obojen autentičnom autorskom notom od početka do kraja. Za svoj rad nagrađen je brojnim nagradama među kojima se ističe Porin za životno djelo.
Podjednako žestoku strast za glazbom naslijedio je njegov sin Matija Dedić. Klavir je počeo svirati već u petoj godini. Slušajući različite glazbene stilove otkrio je čari jazza koji mu kao kreativcu otkriva bogatstvo različitih mogućnosti i oslobađa njegov osobni pogled na glazbu. U Grazu je tako diplomirao klavir na Odsjeku za jazz glazbu. Do danas je jedan od onih koji su zaslužni promociju jazza u Hrvatskoj te jedan od naših najistaknutijih jazz glazbenika koji gostuje na prestižnim festivalima diljem svijeta.
Poseban dio karijere Matija Dedić posvetio je koncertiranju s roditeljima koji su mu prenijeli ljubav prema glazbi.
Na zadarskom koncertu u Velikoj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati pratit će oca Arsena. Izvest će najveće hitove i publici priuštiti čarobnu glazbenu večer začinjenu čarima šansone proizašle iz uistinu jedinstvenog glazbeno – pjesničkog opusa Arsena Dedića.
Ulaznice po cijeni od 50 kuna već su u prodaji na blagajni HNK Zadar.