Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kovač: Nisam zadovoljan jer nismo postigli zgoditak

14.11.2013. 23:00
Kovač: Nisam zadovoljan jer nismo postigli zgoditak


Nisam zadovoljan jer nismo postigli zgoditak, ali ga nismo ni primili, kazao je nakon utakmice s Islandom (0-0) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.
U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP 2014 u Reykjaviku su nogometaši Islanda i Hrvatske odigrali 0-0, a uzvrat je u utorak u Zagrebu.
“Island je pokazao da ima pravi karakter, izdržali su naš pritisak u drugom poluvremenu. Imali smo dosta prilika, nije nam uspjelo postići zgoditak, ali u uzvratu igramo doma i još držimo sve konce u svojim rukama. U utakmicama poput ove nema opuštanja, ni ljepote, a jedino što mi se nije svidilo je činjenica da smo igrali duge lopte, a to je njima odgovaralo. Trebali smo napraviti višak u sredini terena, to smo dobro radili u prvom dijelu, ali ne u drugom”, kazao je Kovač, koji je utakmicu započeo s Ivom Iličevićem.
“Nažalost, Ivo nije ušao u igru kao što sam očekivao, ali da je Olić bio zdrav, igrao bi od prve minute”, izjavio je Kovač, koji je priznao da nakon isključenja islandskog igrača nije htio odmah riskirati.
“Točno je da nakon isključenja nisam htio narediti veliki rizik, čekali smo, ali nam nije uspjelo zabiti jer su se oni dobro branili. Nadam se da se Island u ovom drugom dijelu s igračem manje dosta potrošio, a mi ćemo u Zagrebu uz naše navijače imati dodatnu motivaciju. Optimist sam”, zaključio je Kovač, koji je onim igračima koji nisu igrali odmah zakazao trening u Reykjaviku.
Povratnik u reprezentaciju Danijel Pranjić kazao je kako se lijepo vratiti u izabranu momčad.
“Lijepo je bilo vratiti se, sada tek znam koliko mi je to nedostajalo. Nisam zadovoljan jer smo morali zabiti s igračem više. Njihov vratar je dobro reagirao u nekoliko sitaucija, ali morat ćemo sve riješiti u Zagrebu. Znali smo da nam Island neće ništa pokloniti”, kazao je Pranjić.