Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S. Melhiora: Darovano vrijeme učinite plodnim!

14.11.2013. 23:00
S. Melhiora: Darovano vrijeme učinite plodnim!


Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara (HKUMST) obilježila je u dvorani samostana Školskih sestara franjevki u Arbanasima 19. obljetnicu djelovanja.
Taj je susret ujedno bio i godišnja skupština članova i prijatelja Udruge na kojem je uime Nadzornog odbora Anita Škarica izvijestila o bogatom radu Udruge u prošlogodišnjem razdoblju u djelima apostolata i pomoći mnogim potrebnim pojedincima i ustanovama.
– Svi vi ste ugradili svoje kockice u mozaik naše udruge, a u našem radu Gospodin nam je baza i poticaj, uz naš mali doprinos, kazala je predsjednica zadarskog HKUMST-a, s. Melhiora Biošić pozdravljajući članove svoje udruge, kao i mnogobrojne goste koji su se u velikom broju odazvali na obilježavanje 19. obljetnice djelovanja ove udruge.
S. Melhiora podsjetila je također kako je časno i odgovorno biti članom HKUMST-a.
– Samo ime naše udruge puno govori. Volimo domovinu, katolici smo okupljeni oko Krista koji nam daje da živimo u drugačijem stilu, a u poslu koji obavljamo poziva nas da budemo kršćani te da se u svemu što radimo prepustimo Duhu Svetom da nas vodi, kazala je s. Melhiora podsjetivši sve okupljene na riječi novog hrvatskog blaženika Miroslava Bulešića koji je u svibnju 1944. godine u pismu vlč. Ivanu Paviću napisao: “Između žalosnog, tužnog, krvlju natopljenog naroda, mi moramo biti dobri Samaritanci, koji tješimo, liječimo, pridižemo, zavijamo svaku ranu..” A ljubav zacjeljuje rane, svi smo mi jednaki u očima Božjim, braća smo i nitko Bogu nije anoniman ili nevažan, kazala je s. Melhiora pozvavši članove svoje udruge i sve kršćane da od darovanog vremena učine plodno vrijeme.
Oni čine zdravstveni sustav dobrim
Uime zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, HKUMST-u je 19. obljetnicu čestitao njegov tajnik mr. don Dario Tičić.
– Čestitam vam jer ste u službi onih kojima je pomoć najpotrebnija. Mnogima koji umru u bolnici možda ste upravo vi zadnji koje su za života vidjeli. Imate plemenitu ulogu širenja dobrote i žrtve za druge. Dolaze dani kad će nam svako učinjeno dobro djelo dobro doći. Vi ste dio te velike priče, poručio je don Dario.
U prigodnom programu nastupili su vokalni sastav Udruge Magnificat, glumačka sekcija Udruge, KUD-ovi Radovin i Privlaka, a igrokaz su izveli mladići iz zajednice Cenacolo u Jankolovici.