Mazija: Sve po planu

Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ

Konačna razlika nije bila toliko uvjerljiva kao u domaćim nastupima  protiv Šibenika i Pule, ali bila je to još jedna rutinska pobjeda Zadranki.  Plan je bio riješiti utakmicu u prvom poluvremenu i tako otvoriti prostor  mlađim djevojkama, s time da Nika Jelenković i Ana Mandić i inače  značajno participiraju u prvom sastavu. Utakmica je i otišla u tom smjeru, što je bio razlog zadovoljstva Marije Mazije, trenerice Zadra.

- Djevojke su igrale onako kako smo se i dogovorile pa možemo biti  zadovoljne ostvarenim. Znali smo da će biti čupavo jer Split nije imao što  izgubiti i tako se i postavio. Za sada ide sve po planu, mlade igračice  uglavnom dobro koriste priliku, a njihova afirmacija nam je i jedan od  glavnih ciljeva ove sezone. Jedino s čime imamo problema su ozljede, ali  nadam se da će i to proći - rekla je Mazija.

Gošće su pružale solidan, povremeno i jako dobar otpor, posebno u  obrani, ali napadački nisu bile na pravoj razini. Nisu ni Zadranke koje su,  primjerice, u pokušajima za dva poena imale skromnih 35 posto. To i jest  jedan od razloga zbog kojeg završni rezultat nije još viši u korist „bijelo- plavih". Ipak, i plus 19 ide u kategoriju uvjerljivih pobjeda, posebno kad  se zna da ni u trećoj domaćoj utakmici Zadar nije primio više od 45 poena. Bila je to šesta uzastopna zadarska pobjeda protiv Splita u A-1 ligi.  Dovoljno za preskočiti Ragusu i povratak na četvrto mjesto na ljestvici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno