Odbojkašice Zadra nemoćne protiv Osijeka 06

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Da su i pobijedile teško da bi bodovi Zadrankama nešto značili jer je  riječ o ekipama koje će gotovo sigurno natjecanje nakon 14. kola nastaviti u dvije različite lige pa će se međusobni učinak brisati. Ipak, daleko  od toga da je to bila nevažna utakmica jer je trebala donijeti odgovor na  pitanje jesu li se Zadranke barem malo pomakle prema naprijed u svojoj  igri. Uostalom, ako niste pravi s jakima, teško da će drugačije biti kada  budete igrali sa slabijima.

- Osijek je znatno bolja ekipa od nas pa je teško procijeniti kvalitetu  naše igre u ovoj utakmici. Ono što je primjetno, a što smo znali i prije, je  to da imamo problem s primačem bez kojeg ne možemo organizirati  kvalitetan napad. To smo znali i prije i to je potvrdila i ova utakmica. S te  strane ostali smo na onome što smo imali i prije Osijeka - rekao je Robert  Kresoja, trener Zadra.

Igračice s Višnjika u prva dva seta od početka su bile u velikom minusu, a donekle bolje izdanje pokazale su samo u trećem setu kada su u jednom trenutku i povele (12:11). Međutim, vrlo brzo bilo je 19:13 za Osijek i sva nadanja „plavih" da će barem malo zakomplicirati borbu za  treći set brzo su nestala. Zadar je doista bilo vrlo skroman na prijemu pa  smo vidjeli i nekoliko asova gošći na ne pretjerano zahtjevnim servisima.  Uostalom, kad sve završi za 57 minuta teško je govoriti o pravom otporu.

- Protivnice su nam zabile previše izravnih poena i to je zabrinjavajući  podatak. U teškoj smo situaciji, ali ne damo se. Naša šansa su utakmice s  nešto slabijim ekipama protiv kojih se možemo nečemu nadati - zaključio je Kresoja koji je ponovno priliku dao skoro svim igračicama. Jedino je tehničarka Andrea Miočić odigrala cijelu utakmicu. Bez obzira na  sve rotacije Zadar je ostao tamo gdje je i do sada bio. Ni naprijed ni natrag.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno