Osigurana zaposlenost za eko tanker MT Pag

Slika korisnika admin
Autor: 

Tankerska Next Generation d.d. osigurala je jednogodišnju  zaposlenost za MT Pag, novogradnju koja će po očekivanoj isporuci u  prosincu 2015. biti šesti operativni brod u floti. Tanker će biti pod ugovorom s istaknutim unajmiteljem uz ugovorenu vozarinu od oko USD  19.300 po danu, uz uobičajene tržišne uvjete. Nastavno, unajmitelj ima  pravo produžiti ugovor za još najviše šest mjeseci za oko USD 19.500 po  danu, što mora najaviti najkasnije 60 dana uoči isteka ugovora.

Ugovorena vozarina za MT Pag, novogradnju iz jednog od vodećih koreanskih brodogradilišta - SPP Shipbuilding, nastavlja pozitivan trend  rasta vozarina ugovorenih tijekom 2015. godine. Svojim performansama  i eko dizajnom MT Pag pridonijet će optimizaciji učinkovitosti flote, a  prihodi osigurani novosklopljenim ugovorom dodatno će osnažiti  novčani tijek Tankerske Next Generation i doprinijeti izvršenju inicijalnih planova. Dogovoreni uvjeti u skladu su sa strateškim konceptom  društva koji je usredotočen na napore managementa da osigura snažnu  bilancu i stabilan novčani tijek kojim će se u konačnici omogućiti stvaranje dodatne vrijednosti za dioničare.

- MT Pag četvrta je u nizu novogradnji Tankerske Next Generation  d.d., za koju je osigurano zaposlenje prije isporuke iz brodogradilišta, a  da su pritom u potpunosti iskorišteni povoljni tržišni uvjeti i nadmašene  razine vozarina postignute ranije ove godine. Zaključenjem ovog brodarskog ugovora TNG je postigao potpunu zaposlenost flote, koja u sljedeću  godinu ulazi kao jedna od najmlađih operativnih flota u sektoru, ističe  John Karavanić, predsjednik Uprave Tankerske Next Generation d.d.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno