Zadarskim osnovnoškolcima kuhaju srednjoškolci!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Naša škola ima kuhinju i učeničku marendu od 1972. godine. Prije 10 godina u školi je uveden produženi boravak i od tada su djeca koja su bila uključena u produženi boravak ručala u školi na način da je catering dovozio obroke. Novost je da naši kuhari sami kuhaju ručak od ove školske godine. Naime, to nije bila nimalo laka odluka s obzirom na to da imamo dvoje kuhara, a ukupno 160 marendi (od čega dva puta tjedno topli obrok) i 70 ručkova. Ali, moram naglasiti da je ideja svakako bila velik izazov i moglo bi se reći da smo uspjeli, izjavila je ravnateljica OŠ Krune Krstića u Arbanasima Jasmina Matešić.

Bez suradnje s Gradom Zadrom odakle su objeručke prihvatili njihovu ideju i financijski je poduprli te im tijekom ljeta omogućili nadogradnju skladišnog prostora u hodniku škole i opremanje tog prostora, ova ideja i ovaj veliki izazov se zasigurno ne bi realizirali.

- Osim zahvale Gradu Zadru, ovom prilikom bih se ujedno i najtoplije zahvalila gospođi Jadranki Brkić Vejmelki na pomoći u smislu prihvaćanja suradnje, kao i njenoj organizaciji/koordinaciji s učiteljima - voditeljima kuhara u smislu odrađivanja prakse u našoj školi.

Učenici Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole su od velike koristi i ujedno je to vrlo lijep i jedinstven primjer suradnje jedne osnovne i jedne srednje škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno