Proslavu rođenja djeteta Kapović nije platio općinskim novcem

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Nema pokretanja postupka protiv načelnika Vira
Utvrđeno je da je dana 29. prosinca 2015. godine u predmetnom ugostiteljskom objektu održan blagdanski domjenak za 300 osoba, u organizaciji privatne pravne osobe, trgovačkog društva Capocommerce d.o.o., a ne Općine Vir ili trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir, kažu u Povjerenstvu

Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jučer se našao još jedan načelnik iz naše županije, a ovoga puta riječ je o načelniku općine Vir, Kristijanu Kapoviću, kojega su njegovi politički oponenti prijavili da je proslavu rođenja djeteta s oko 300 uzvanika platio općinskim novcem. Zanimljivo je da je Kapović načelnik koji je dobio najviše prijava Povjerenstvu, ali su prijave odbacivane zbog neosnovanosti.

Povjerenstvo je tako i na jučerašnjoj sjednici utvrdilo kako nema osnove za pokretanje postupka protiv njega jer je Kapović sve platio iz svojega džepa. Martina Jurišić iz Povjerenstva o njihovoj nam odluci kaže:

Nije zlouporabio imovinu općine

- Na sjednici je donijeta odluka da se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Kristijana Kapovića, općinskog načelnika Općine Vir neće pokrenuti s obzirom da iz prikupljenih podataka i dokumentacije ne proizlazi osnovanost navoda iz podnesene neanonimne prijave, niti je Povjerenstvo steklo saznanja da je u postupanju dužnosnika došlo do moguće povrede odredbi ZSSI-a. Naime, Povjerenstvo je zaprimilo neanonimnu prijavu protiv dužnosnika Kristijana Kapovića u kojoj se u bitnome navodi da je navedeni dužnosnik zlouporabio imovinu Općine Vir za svoje osobne svrhe na način da je sa službenog mobitela poslao poruku mnogim primateljima u kojoj je obitelj Kapović uputila poziv na proslavu rođenja djeteta. Navodi se da je je navedena proslava održana 29. prosinca 2015. godine u zadarskom klubu Maraschino, u nazočnosti zaposlenika Općine Vir, kao i djelatnika trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir, koji su na proslavu došli u službenim vozilima - kažu u Povjerenstvu, dodajući kako je iz prikupljenih podataka i dokumentacije utvrđeno suprotno stanje:

Usluga plaćena u cijelosti

- Utvrđeno je da je dana 29. prosinca 2015. godine u predmetnom ugostiteljskom objektu održan blagdanski domjenak za 300 osoba, u organizaciji privatne pravne osobe, trgovačkog društva Capocommerce d.o.o., a ne Općine Vir ili trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir. Ujedno je utvrđeno da ljudski i materijalni resursi Općine Vir i trgovačkih društava u vlasništvu Općine nisu tom prilikom korišteni, osim od strane društva Vir turizam d.o.o., koje je po narudžbi organizatora domjenka isporučilo uslugu cateringa koju nudi na tržištu, a organizator društvo Capocommerce d.o.o. je fakturiranu cijenu isporučene usluge platilo u cijelosti. Slijedom navedenoga, utvrđeno je da su dužnosnici i službenici Općine Vir i trgovačkih društava u vlasništvu Općine Vir istom domjenku prisustvovali kao uzvanici organizatora, trgovačkog društva Capocommerce d.o.o., a ne da je dužnosnik Kristijan Kapović navedeni događaj organizirao iz privatnih razloga, a na teret Općine Vir - stoji u obrazloženju odluke Povjerenstva.

 

 

-- Okvir

Kapović: Sve prijave udruge Vir bez podjela završile su u smeću

Kapović nije bio iznenađen odbacivanjem prijave te kaže kako je konačno vrijeme da se prijava podnese protiv onih koji troše državne resurse stalno ga prijavljujući:

- Treba odmah reći da je prijavu podnijela udruga Vir bez podjela koja ujedno ima svoje vijećnike u Općinskom vijeću. Ovo su zapravo prijave koje i ne zaslužuju komentar jer su sve zaslužile u košu za smeće. To je kao da ja sutra idem na Državno odvjetništvo i podnosim prijave protiv svakoga tko mi se ne sviđa, to su prijave toga tipa, ali njima je bitno da institucije objave kako se vodi postupak protiv mene. A to je na kraju samo zlouporaba pravosudnog sustava, pa bi bilo lijepo kada bi država reagirala i podnijela kaznenu prijavu protiv onih koji podnose na stotine ovakvih prijava i nekažnjeno troše državni novac. Jer, dosad apsolutno ništa nije završilo podizanjem kaznene prijave protiv mene od strane Državnog odvjetništva - kaže Kapović.

 

-- Slika

Kristijan Kapović, načelnik Općine Vir

Iva PERINČIĆ

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika bonaca
Muke ti je njemu falsificirati dokumentaciju u dogovoru sa peračima para. Treba vidjeti koliko općindke firme troše u tom lokalu. Direktor TZ Vir je na meti za otkaz jer je odbio platiti taj račun. Direktor, sad već bivši, Vir turizma sam izjavio da on mora platiti kad TZ neće. Jedino sigurno je da što više vrluda institucijama, to ga više poklapa karma.