Sanacija ceste prema Gaženici 400 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Dva mjeseca nakon poplave
Iz Gradske uprave objašnjavaju kako preostaje još sanirati zeleni pojas, dio ograde uz potok Ričinu i postaviti jedan znak visine nadvožnjaka
Vedran SITNICA
Novi asfalt zamijenio razrovanu gaženičku cestu

Dva mjeseca nakon poplave i urušavanja ceste koja vodi u Gaženicu, cesta je sanirana i puštena u promet proteklog petka.

Radovi na njezinoj sanaciji, kako se doznaje iz Gradske uprave, počeli su 2. studenog, no kompletni radovi još uvijek nisu završeni.

Naime, iz Gradske uprave objašnjavaju kako preostaje još sanirati zeleni pojas, dio ograde uz potok Ričinu i postaviti jedan znak visine nadvožnjaka.

U predmetne radove spadaju radovi na sanaciji instalacija odvodnje, čišćenje kanala podmorskog ispusta, postavljanje poklopaca kanala, zamjena oštećenih tlačnih cijevi fekalne odvodnje), radovi na sanaciji plinskih instalacija te radovi na sanaciji kolnika i nogostupa ceste.

Dio kolničke konstrukcije ove ceste u dužini od 60 metara je uslijed bujice bio kompletno devastiran uslijed uzgona, tj. na tom potezu je kolnička konstrukcija izgubila svoju nosivost te se izvodila kompletna sanacija po cijeloj širini ceste na način da se izveo iskop do posteljice, izrada mehanički zbijenog nosivog sloja od zrnatog kamenog materijala te ugradnja dva asfaltna sloja. Na ostalom dijelu ceste obnovljen je kolnik tako što je isfrezan asfaltni zastor koji je bio djelomično oštećen od bujice, a najviše kod uzdužnog prekopa gdje se pojavila uzdužna pukotina u kolniku, ali i od ranije te je kolnik obnovljen sa završnim slojem asfalta od raskrižja s Biogradskom cestom do semafora na Gaženičkoj. Nakon što je izveden završni sloj asfalta obnovljena je i horizontalna signalizacija.

Uslijed vodene bujice i izljevanja Ričine u poplavi su stradali dijelovi nogostupa s jedne i druge strane ceste koji su također sanirani.

Ukupna vrijednost izvedenih radova, ističe se u priopćenju Gradske uprave, na sanaciji kolnika i nogostupa iznosi 400 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)