Središnjica Mosta raspustila zadarsku organizaciju stranke!

Slika korisnika valentinam
Nakon što su odbili potpisati da vraćaju mandate u slučaju odlaska
Iz Mosta idem jedino kući jer nisam čovjek koji mijenja stranke. Odradit ću svoj mandat do kraja, stojim i dalje iza Mosta bez obzira što je organizacija raspuštena i za mene ne dolazi u obzir nikakav Hasanbegvić, HDZ ili itko drugi. Apsolutno se slažem s odlukom rukovodstva jer je bilo niz problema koji se već mjesecima razvlače, a nismo ih uspjeli riješiti. Došli smo u bezizlaznu situaciju i morala je biti donesena ovakva odluka koju potpisujem jer je to standard ponašanja ove stranke zbog kojega sam se i učlanio u nju - kaže Ivan Matić, županijski vijećnik Mosta
Zvonko KUCELIN
U Županijskoj skupštini Most je od četvero vijećnika izgubio dvojicu

Vrh stranke jučer je raspustio kompletnu organizaciju Mosta nezavisnih lista u Zadru! Jučer su ih o tome obavijestili priopćenjem, a da prethodno o toj odluci ni s kim iz lokalnog rukovodstva nisu razgovarali ili ih barem telefonskim putem izvijestili kako su odlučili raspustiti cijelu organizaciju. U odluci koju je potpisao organizacijski tajnik Mosta, Natko Felber, tako stoji: "Dragi svi, sinoć sam pred sudionicima sastanka u Zadru iznio stav Predsjedništva stranke da oni koji su ušli na račun Mosta u vijeća, a sada žele trgovati svojim pozicijama, nisu, ne mogu i neće biti dio platforme Mosta. Jednako tako u Predsjedništvu nije ostao nezapažen angažman i rad vijećnika, te su stoga zamoljeni da podrškom i daljnjim radom daju podršku vijećnicima kojima bi prepustili mandate. S obzirom da se vijećnik Mate Meštrović sinoć negativno očitovao na prijedlog, a Stipe Bjeliš nije odgovorio u dogovorenom roku, Predsjedništvo je mišljenja da se njihov prijedlog nije uvažio. S obzirom na to da je Most time izgubio dva vijećnika u Županiji, odluka Predsjedništva je da se zadarska organizacija raspusti u cijelosti. Koordinatora će imenovati Predsjedništvo u roku od 48 sati, a prvu godinu rotirajućeg mandata koju je prepustila vijećnica Irena Gregov preuzet će Petra Radoš" - stoji u odluci o raspuštanju organizacije.

Županijski vijećnici Mosta u ponedjeljak navečer su nam kazali kako će održati niz sastanaka na kojima će odlučiti kako će dalje djelovati. Saznajemo gdje je zapravo "puklo" u odnosu s rukovodstvom stranke. Naime, tajnik Felber na sastanku u ponedjeljak od zadarskih je članova tražio da potpišu ugovor kojim se obvezuju kako će svoje mandate, u slučaju odlaska, ostaviti stranci.

To su čak naglasili u priopćenju što su ga poslali medijima uoči Felberova dolaska u Zadar, a u kojemu se egzaktno navodi: "Ako imaju namjeru trgovati, Most nezavisnih lista već danas će im zahvaliti te zahtijevati od njih povratak mandata, obzirom da je mandat jedino zbog čega mogu biti zanimljivi strankama od jedan posto".

Zadarski mostovci nisu htjeli potpisati ugovor kojim vraćaju mandate, smatrajući kako su ih od birača zaslužili svojim imenima i prezimenima, odnosno prepoznatljivošću u svojoj sredini te će usto javnost obavijestiti na koji će način dalje djelovati u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, odnosno odlaze li stranci Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku, sa čijim su predstavnicima već razgovarali.

Matić: Neću u drugu stranku

Mostov županijski vijećnik, Ivan Matić, napominje kako je on jedan od onih koji, unatoč raspuštanju organizacije, neće prijeći u niti jednu drugu stranku:

- Iz Mosta idem jedino kući jer nisam čovjek koji mijenja stranke. Odradit ću svoj mandat do kraja, stojim i dalje iza Mosta bez obzira što je organizacija raspuštena i za mene ne dolazi u obzir nikakav Hasanbegvić, HDZ ili itko drugi. Apsolutno se slažem s odlukom rukovodstva jer je bilo niz problema koji se već mjesecima razvlače, a nismo ih uspjeli riješiti. Došli smo u bezizlaznu situaciju i morala je biti donesena ovakva odluka koju potpisujem jer je to standard ponašanja ove stranke zbog kojega sam se i učlanio u nju - kaže Matić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Bravo gospodine Matiću. Čestitam na dosljednosti na koju se mnogi pozivaju a krše je svaki dan. Kad bi bilo više takvih.