Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sve odluke o dodjeli javnih priznanja usvojene jednoglasno

15.11.2017. 09:50
Sve odluke o dodjeli javnih priznanja usvojene jednoglasno


Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Zadra svih 11 točaka dnevnog reda na temu donošenja Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Zadra za 2017. godinu prihvaćeno je jednoglasno.
Tako će na Svečanoj sjednici koja će se tradicionalno održati na Dan grada Zadra u Narodnom kazalištu Nagradu Grada Zadra za životno djelo dobiti profesor Miljenko Domijan te liječnik Freidoon Ghazi. Nagradu Grada Zadra dobit će profesorica Aida Vlainić, atletičar Stipe Žunić, liječnik Klaudio Grdović, nogometaš Luka Modrić i Javna vatrogasna postrojba Zadar, a Grb Grada Zadra OPG Miodrag Deša, Marko Mišulić dipl.oec., Nela Šarić mag.spec.mus. i Krešimir Damjanović mag.arch.
Gradonačelnik Branko Dukić nagradu Grb grada Zadra odlučio je dati Josipu i Marinu Deuru za humanost iskazanu 11. rujna kad je zadarsko područje pogodilo olujno nevrijeme.
– Na poziv Kriznog stožera oni su se nesebično odazvali i u jutarnjim satima svojim vozilima iz osobnih automobila izvukli četvoro građana koji su ostali zatočeni u automobilima. Također, tijekom poslijepodnevnih sati oni su svojim vozilima na području grada i županije izvukli više od 80 vozila zarobljenih u vodi i to sve bez ikakve naknade, rekao je gradonačelnik Branko Dukić koji je drugu nagradu Grb grada Zadra odlučio dati Prenoćištu za beskućnike "Sv. Vinko Paulski" zbog doprinosa zajednici.
– Zadarska nadbiskupija Caritasu je ustupila zemljište na području Bokanjca. Nekoliko osoba koje koriste usluge Caritasa tu zemlju obrađuju, na njoj ubiru plodove svog rada, distribuiraju ih Pučkoj kuhinji i tako pridonose zajednici. Takav pothvat zaslužuje potporu i priznanje, rekao je gradonačelnik Dukić.
Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća, kazao je kako je na javni poziv stiglo ukupno 19 prijedloga za ovogodišnje nagrade, te da je Odbor za dodijelu javnih priznanja donio odluku o odabranima na temelju tajnog glasovanja.


Gaši anti-nominirao Renatu Peroš
Erol Gaši, gradski vijećnik iz redova SDP-a, prije početka jučerašnje proceduralne Sjednice Gradskog vijeća s govornice se ispričao radi kršenja poslovnika i procedure, a potom na sarkastičan način iznio prijedlog da se na dnevni red pod rednim brojem tri uvrsti prijedlog za dodjelu nagrade za životno djelo Renati Peroš, ravnateljici Narodnog muzeja Zadar, oko koje se ovih dana radi zapošljavanja Davida Ricova, pjevača i konobara, bez natječaja, digla velika medijska prašina.
– Gospođa Renata Peroš toliko je postala moćna da je nitko ne može spriječiti ni u čemu. Svojim stručnim radom i onim što gradi kao kneginja ovog grada kojoj se ne može ništa, zaslužila je da joj se poklonimo i dignemo ruku za njezino životno djelo. Kao gospodarica Narodnog muzeja pokazuje koliko se može kad se hoće nešto napraviti. Znam da će biti problema s vijećnicima SDP-a oko ovog prijedloga, ali od vas ostalih očekujem da ne propustite priliku da joj ove godine dodjelimo tu nagradu jer bi dogodine moglo biti kasno. Ili možda i neće jer će biti novih akvizicija, izjavio je Gaši kojeg nije uspio ušutkati niti predsjednik GV-a Zvonimir Vrančić.