Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VLADIMIR GAŠPAR Životni san mi je bio nastupiti za Hrvatsku

15.11.2018. 12:05
VLADIMIR GAŠPAR Životni san mi je bio  nastupiti za Hrvatsku


Vladimir Gašpar 27-godišnji je Zadranin koji je posljednjeg dana natjecanja na Europskom paraatletskom prvenstvu,  održanom krajem kolovoza ove godine u Berlinu, osvojio brončanu  medalju u bacanju koplja, a sada je među laureatima za Grb Grada  Zadra koji će mu biti uručen na Svečanoj sjednici u povodu Dana  Grada i blagdana svetog Krševana 24. studenog ove godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.
Inače, na tom Europskom prvenstvu u Njemačkoj nastupilo je  600 atletičarki i atletičara iz 39 zemalja, a među njima i četiri atletičarke i 11 atletičara iz Hrvatske koji su osvojili dvije zlatne, dvije  srebrne i četiri brončane medalje.
– Moj životni san bio je nastupiti za Hrvatsku, a sada kada sam  na Europskom prvenstvu osvojio medalju mojoj sreći nema kraja.  U drugoj i trećoj seriji dao sam sve od sebe i to je bilo to – rekao je  tada mladi Gašpar čija je medalja prvo međunarodno odličje novoosnovanog AKOSI Fortijus iz Zadra. 
Što se tiče, priznanja svoga grada, tome se, kako je rekao, nije nadao. Čak je dodao kako nije bio sasvim ni upućen u to o čemu je riječ.
– Kakva su to priznanja, zašto i kome se dodjeljuju objasnio mi je  moj trener Edi Stipić, tako da sam – presretan. To mi je stvarno velika čast. Nadam se da će tu nagradu i opravdati u budućnosti. Treniram svaki dan s trenerom po dva sata, ali nakon kraćeg posijepodnevnog odmora, treniram i sam. Volim jako i duge šetnje sa svojim psom. Najbitnije je stalno biti u pokretu, u nekoj fizičkoj aktivnosti – rekao je Vladimir Gašpar kojeg smo jučer uhvatili baš na treningu.
Sljedeći cilj za koji se već sada priprema jest – Svjetsko prvenstvo  za točno godinu dana koje će se održati u Dubaiu gdje također, želi  kući donijeti medalju.