Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hrvatski vojnici darovali krv u spomen na Vukovar i Škabrnju

15.11.2019. 22:30


Povodom 28. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska provode humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom »Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019«.
Nakon što je akcija darivanja krvi održana u četvrtak u vojarnama 204. brigade HV u Vukovaru i 4. gardijske brigade Pauci u Kninu te u Domu HV-a Zvonimir u Zagrebu, u petak u vojarni »Pukovnik Predrag Matanović« u Petrinji. U Vukovaru su prikupljene 93 doze krvi, u Kninu, zajedno s vojarnom Benkovac u Benkovcu i vojarnom 9. gardijske brigade u Gospiću prikupljeno je 200 doza krvi, a u petrinji je prikupljena 71 doza krvi.
Humanitarna akcija održava se drugu godinu zaredom u suradnji s lokalnim organizacijama Crvenog križa i županijskim bolnicama koje u svojem sastavu imaju Odjel za transfuzijsku medicinu.
Pripadnica Hrvatskog vojnog učilišta »Dr. Franjo Tuđman« kadetkinja Tea Trajković istaknula je kako je darivanje krvi za pripadnike Hrvatske vojske još jedan od načina na koji mogu pomoći svom narodu. »Redovito darujem krv, a sudjelovati u današnjoj akciji za Vukovar i Škabrnju je poseban osjećaj, posebno ako ste dijete branitelja, poručila je kadetkinja Trajković pozvavši sve koji su u mogućnosti barem djelomično pomoći nekome, da to učine.
Pripadnici Hrvatske vojske u sklopu akcije »Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2019« dobrovoljno će darivati krv i u ponedjeljak, 18. studenog u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku te u utorak, 19. studenog u prostorijama Crvenog križa u Delnicama.