Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poplava u podrumu zadarske Poliklinike

15.11.2019. 09:00


Zbog puknuća na vodoinstalacijama Odjel za fizikalnu terapiju u zadarskoj Poliklinici jučer ujutro nije radio, odnosno nije bilo moguće provoditi terapije.
– Dolaskom na posao vidjeli smo kako je dio Odjela poplavio. Međutim, nije riječ o poplavi od kiše već je došlo do kvara na ventilu vodovodnih instalacija koji je očigledno popustio te je došlo do curenja vode. Zbog svega ovoga ne možemo provoditi terapije, ali ambulante i dalje rade, rekao nam je Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu terapiju. Istaknuo je kako je riječ o velikom sustavu u kojem je došlo kvara.
Na pitanje do kada će trajati sanacija poplave nije nam mogao točno reći već je pretpostavio kako bi danas već trebali početi s radom. Inače, od samog početka rada Poliklinike, pacijenti, ali i medicinsko osoblje žale se na uvjete rada i liječenja. Naime, preko ljeta im je prevruće, a tijekom zime hladno. Na fotografiji, koju nam je jučer ujutro poslala čitateljica, jasno se vidi kako je u trenutku fotografiranja temperatura na Odjelu pokazivala 31 stupanj Celzijusovih. Dodala je kako je na Odjelu jako zagušljivo i vruće te nema ventilacije, a dodatan problem stvara i činjenica da je u podrumu te ne postoji prirodna ventilacija.
– Hlađenje, grijanje i ventilacija kontrolira se zajedničkim centralnim sustavom koji do sada vjerojatno nije bio dobro usklađen te je to još uvijek u nekoj fazi podešavanja i mora se konačno definirati. Vjerujem da će to uskoro početi funkcionirati besprijekorno, istaknuo je Birkić.