Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jurić i Crnjak Posedarcma donijeli preokret i velika tri boda

15.11.2020. 09:58


U 15. kolu Treće HNL jug Hrvatski vitez Posedarje na svom je travnjaku svladalo dubrovački GOŠK rezultatom 2:1. Nakon što su u prvom poluvremenu mreže mirovale, u nastavku gosti dolaze do prednosti u 55. minuti kada se Baldo Cicijelj upisao u strijelce. Međutim, domaćin dolazi do izjednačenja za samo dvije minute kada je Roko Jurić preciznim udarcem matirao Kristića. Pobjednički zgoditak za Posedarce zabija Bruno Crnjak eurogolom s 35 metara u 76. minuti susreta. Bla je to teška utakmica za HV Posedarje koje je igralo pod imperativom pobjede. Međutim uspjeli su se nositi s tim pritiskom i na kraju su zasluženo osvojili tri vrijedna boda koji će im puno značiti u nastavku sezone.
Prvu priliku na utakmici imao je domaćin i to već u 1. minuti. Smokrović je tukao s pet, šest metara, ali Torbarina uklizavanjem spriječava siguran pogodak. U 7. minuti nova prilika za domaću momčad. Remšak je na rubu šesnaesterca primio povratnu loptu i odlično tukao, ali dubrovački vratar je siguran. Igrala se 12. minuta kada prvi put prijete gosti. Najjbolji strijelac Lige Cicijelj oprobao je svoj udarac sa 16 metara, međutim, Ivančić je na visini zadatka. Minutu kasnije prigoda na drugoj strani, Vukadinović je tukao glavom, ali udarac je bio poprilično mlak pa je gostujući vratar s lakoćom izašao na kraj s njim. Do kraja prvog poluvremena domaća momčad je većinom prijetila udarcima s distance. Tako su svoje udarce s otprilike s ruba kaznenog prostora uputili Paleka, Jurjević i Jurić, ali je lopta u sva tri slučaja prohujala blizu vratnice Kristićeva gola. Na poluvrijeme se otišlo bez prednosti na obje strane.
Nastavak utakmice bolje otvaraju gosti iz Dubrovnika. U 50. minuti Paleka u svom šesnaestercu ruši Caputa i sudac Renato Lacić pokazuje na bijelu točku. Cicijelj zabija jedanaesterac, ali ga sudac poništava zbog preranog ulaska gostujućeg igrača. U ponovljenom pokušaju Cicijelj više nije bio toliko usješan, ovoga puta vratar HV Posedarja skida njegov udarac i tako spašava svoju momčad. U 55. minuti gosti su ipak poveli. Nakon kornera na drugoj strani kada je Ivandić pucao glavom, a Kristić izbio loptu, planula je brza kontra u kojoj Cicijelj izlazi sam na Ivančića i poentira za vodstvo Dubrovčana – 0:1. Međutim, gostujuće vodstvo nije dugo trajalo, samo dvije minute. Nakon što su Remšak i Vukadinović kombinirali povratnom loptom na rubu šesnaesterca pronalaze Jurića koji prizemnim udarcem pogađa malu mrežicu gostujućih vratiju – 1:1. Pobjednički pogodak Posedarci su zabili u 76. minuti. Domaćin je izveo korner, a gostujuća obrana izbija loptu izvan svog šesnaesterca. Na 35 metara od GOŠK-ova gola dočepao je se Crnjak i opalio iz sve snage, a lopta je završila u samim rašljama gostujućeg gola – 2:1. Europogodak za potpuni preokret domaćina. Do kraja utakmice gosti su preuzeli terensku inicijativu pokušavajući doći do izjednačenja dugim loptama, ali u svom naumu nisu uspjeli. Najveću priliku imao je Torbarina, ali udarac nakon gužve završio je na vanjskom dijelu mreže. Potpun zaslužena i teško izvojevana pobjeda Hrvatskog viteza iz Posedarja.


 


HV POSEDARJE 2
GOŠK 1




POSEDARJE – Igralište Goran Demo. Gledatelja: -. Sudac: Renato Lacić (Split). Pomoćnici: Ante Pavlinović (Split) i Dujo Sarić (Klis). Strijelci:0:1 Cicijelj (55’), 1:1 Jurić (57’), 2:1 Crnjak (76’). Žuti kartonJurjević (HV Posedarje). Crveni:-
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Ivandić, Paleka, Vukadinović (od 65’ Rončević), Smokrović, Surać (od 61’ Jukić), Jurić (od 90’ Ivković), Remšak, Brkić (od 90’ Jurjević-Adžić), Crnjak, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta
GOŠK: Kristić, Sršen, Torbarina, Ivanišević, Listar, Caput, Topuzović, Smrdelj (od 79’ Lang), Cicijelj, Zadro (od 74’ Korać), Uvodić (od 88’ Kolendić). Trener: Milan Petrović.