Zadarski studenti zainteresirani za teme socijalizacije i distanciranja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Suradnja Studentskog savjetovališta i Odjela za psihologiju
Radionice Odjela za psihologiju su namijenjene studentskoj populaciji, a njihov osnovni cilj je senzibiliziranje studenata oko određene teme i osiguravanje prostora za interaktivno učenje, kao i za razmjenu ideja unutar grupne rasprave
Vedran SITNICA
Prva i sve ostale radionice upriličuju se u prostoru Code Huba

Radionicom »Socijalno distanciranje i bliski odnosi: Koliko čovjekova priroda može podnijeti?«
održanoj u prostoru Code Huba počeo je njihov ciklus. Do njihova organiziranja došlo je suradnjom Studentskog savjetovališta i Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Osmišljavaju ih i izvode, otkrio je Krešimir Prijatelj, mag.psych., studenti psihologije pod osobnim mentorstvom i doc.dr.sc. Jelene Ombla
Tema radionice izvrsno se uklopila u probleme koje je donijela aktualna koronakriza. Kako doznajemo, radionice su namijenjene studentskoj populaciji, a njihov osnovni cilj je senzibiliziranje studenata oko određene teme i osiguravanje prostora za interaktivno učenje, kao i za razmjenu ideja unutar grupne rasprave. Sve radionice koje su isplanirane u okviru zimskog semestra tekuće akademske godine sadržajno su prilagođene dosadašnjim iskazanim interesima studenata Sveučilišta u Zadru prema određenim temama.

U skladu s interesom studenata

- Radionice su prilagođene interesima studenata, trudimo se učiniti ih zanimljivim njihovoj generaciji, a za sam sadržaj radionica i aktivnosti zaslužni su studenti 3. godine preddiplomskog studija psihologije koji ih osmišljavaju uz moje i Jelenino stručno mentorstvo, kaže Prijatelj dodajući kako je zasada u planu regularno izvođenje predviđenih radionica, dok epidemiološke mjere koje donose nadležne institucije budu to dozvoljavale.
Na radionici »Socijalno distanciranje i bliski odnosi« od studenata su dobili povratnu informaciju kako im je, između ostalog, druženje s vršnjacima u ovom obliku nedostajalo tijekom socijalnog distanciranja za vrijeme prošlogodišnjeg zatvaranja.
- Odaziv na prvu studentsku radionicu »Socijalno distanciranje i bliski odnosi: Koliko čovjekova priroda može podnijeti?« bio je značajan, studenti su aktivno sudjelovali na radionici i pokazali veliki interes, davanjem svojih primjera i aktivnim uključivanjem u aktivnosti u okviru radionice. Broj sudionika usklađuje se s važećim epidemiološkim propisima, naglasio je Prijatelj.
Za organizacijski dio bila je zadužena Severina Mamić, mag. psych., stručna suradnica u Studentskom savjetovalištu.

Kvaliteta i tradicija

- Narednih šest radionica Studentsko savjetovalište organizira u suradnji s Odjelom za psihologiju. Sve radionice vode studenti psihologije u sklopu kolegija Psihologija emocija i motivacije, a čiji su voditelji Jelena Ombla i Krešimir Prijatelj. Većinu aktivnosti koje nam slijede smo odlučili održati u prostoru Code Huba Zadar koji je smješten u prostorijama Studentskog doma Sveučilišta u Zadru, budući da se radi o jako lijepom, ugodnom i modernom prostoru koji je dovoljno ležeran za naše aktivnosti, a s kojim su sami studenti jako zadovoljni, posebno je naglasila.
Na pitanje kako zadarski Odjel psihologije funkcionira u odnosu na europske standarde, Prijatelj odgovara kako je ovaj studij međunarodno prepoznat po svojoj znanstvenoj produktivnosti. Naime, Odjel za psihologiju nositelj je temeljnih i primijenjenih znanstvenih istraživanja u području psihologije koja su ciljevima i metodologijom usklađena s recentnim istraživanjima u europskom istraživačkom prostoru i šire, kao i s nacionalnim istraživačkim prioritetima.
- Dakle, vizija se temelji na kvaliteti i tradiciji znanstveno-istraživačkog rada, po kojem je Odjel za psihologiju integralni dio kako hrvatskog tako i europskog istraživačkog prostora, ali i šire, naglašavaju s Odjela za psihologiju u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)