Nova priznanja zadarskim jedriličarima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
biograd_kostov_cupac
Adam VIDAS
NOVO PRIZNANJE - Petar Cupać i Pavle Kostov s Gorankom Fižulićem

Yacht klub Biograd ove je subote ugostio predstavnike članica Hrvatskog jedriličarskog saveza. Dan je bio vrlo važan za hrvatsko jedrenje. Prema statutu HJS-a u godini ljetnih Olimpijskih igara održava se izborna sjednica skupštine i bira se novo vodstvo saveza. Program je počeo s dodjelom godišnjih priznanja HJS-a. Među 20ak jedriličara i jedriličarki koji su ove godine zavrijedili priznanja bilo je čak pet Zadrana, nikad više. S nastupom na Olimpijskim igrama u Kini priznanje krovne jedriličarske organizacije zavrijedila je posada Svetog Krševana u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić, te posada Uskoka u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać.

- Lijepo je primiti ovo priznanje pred predstavnicima gotovo svih hrvatskih klubova i slušati njihov pljesak. Uvijek motiv više da daljnji rad, no mi smo i ovako jako motivirani. Najviše nas motivira upravo olimpijsko iskustvo koje je sad iza nas. Želimo to ponovno doživjeti za četiri godine, ali sa potpuno drugih pozicija, s pozicija favorita klase 49er. - kazao nam je u Biogradu Petar Cupać.

Šime Fantela i Igor Marenić nisu bili na dodjeli priznanja, u Zagrebu su i trude se u ovom kratkom vremenu stanke položiti što više ispita. Peti dobitnik priznanja iz Zadra je Matea Senkić (Uskok), svjetska viceprvakinja i europska prvakinja u juniorskoj klasi Laser 4.7.

- Za mene je ovo prvo priznanje saveza, ali nadam se da neće biti zadnje. U Laseru 4.7 preostala mi je još samo jedna regata, Novogodišnja regata na Hvaru iz ciklusa Europa cupa, a onda se posvećujem Laser Radialu, koji je olimpijski jednosjed za žene. - kaže 17ogodišnja Matea.

Nakon dodjele priznanja slijedila je redovna godišnja sjednica Skupštine, s uobičajenim dnevnim redom - izvješće o radu, financijsko izvješće, financijski plan za iduću godinu. Budžet HJS-a će u 2009. biti očekivano dosta manji nego u olimpijskoj 2008., za oko dva milijuna kuna, i iznosit će pet milijuna i 250 tisuća kuna. Nije bilo neke veće rasprave, nekoliko je zastupnika samo iznijelo primjedbe da bi savez trebao voditi više računa o mlađim uzrastima. Na dnevnom redu bile su i izmjene statuta koji još uvijek nije usklađen sa Zakonom o sportu. Izmjene ni ovoga puta nisu prošle skupštinu. Subotnja redovna sjednica bila je jedna od svakako najkraćih dosad.

Izborna sjednica također nije dugo trajala. S 57 glasova od 90 nazočnih zastupnika u drugom krugu glasovanja za novog predsjednika HJS-a izabran je Riječanin Marin Lovrović, 60godišnji magistar tehničkih znanosti, jedriličar s dugim stažem. Edo Fantela iz zadarskog Svetog Krševana izabran je za predsjednika Nadzornog odbora HJS-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno