Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Okitili eko božićno drvce

Autor: Velimir Brkić

14.12.2008. 23:00
Okitili eko božićno drvce


Prosinac je mjesec u kome se pripremamo za predstojeće blagdane, od Svetog Nikole i Svete Luce koje s nestrpljenjem očekuju najmlađi, do najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića i najluđe, ali posljednje noći u godini, u kojoj puni najljepših želja očekujemo novu godinu.
Ekipa kolega iz Hrvatskog radija Radio Zadar protekle subote odlučila je pred nadasve radnih božićnih i novogodišnjih blagdana pobjeći od gradske gužve i vreve i u ovo adventsko, predbožićno vrijeme odmoriti se u pravom smislu riječi te napuniti baterije pred novi radni tjedan.
Odabrali su Lovinac u susjednoj Ličko-senjskoj županiji. Zdrava i subotnja ugodna lička klima, glas tišine jezera i žubor rijeke Suvaje a sve to na malo više od pola sata udaljenosti od gradske vreve, bio je dovoljan razlog da u toj idiličnoj ljepoti ne stoje prekriženih ruku. Dodatno očarani gotovo rajskom prirodnom ljepotom odlučili su okititi bor ili neko od brojnih vrsta drveća u lovinačkoj šumi, otvorenoj knjizi prošlosti prirode. I to ne bilo kako već ekološkim domaćim proizvodima, voćem i povrćem. Doživljaj su nadopunili kulinarskim, ličkim delicijama i obiljem dobre zabave na imanju Račić smještenom tik uz rijeku Suvaju.