Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Autor:

14.12.2008. 23:00
Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Članice “Inner Wheel Kluba” bave se isključivo humanitarnim radom. Cijeli njihov rad svodi se na nastojanje da prikupe sredstva koja usmjeravaju onima kojima je pomoć najpotrebnija
U povodu nadolazećih božićnih blagdana zadarski “Inner Wheel Klub” organizirao je božićnu humanitarnu akciju izrade i prodaje nakita i božićnih ukrasa. Akcija je održana prošle subote u Arsenalu.
Humanitarni karakter ove akcije podrazumijeva pomoć OŠ Voštarnica, školi za djecu s posebnim potrebama, čija je ravnateljica Irena Dukić prisustvovala ovoj akciji zajedno sa Sanjom Perković, predsjednicom Kluba i svim ostalim članicama.
– Inner Wheel Klub uz još dvanaest istovrsnih klubova u Hrvatskoj postoji već sedam godine, a čine ga supruge rotarijanaca uz još nekoliko vanjskih članica, objašnjava nam Sanja Perković.
– Bavimo se isključivo humanitarnim radom, a važno je napomenuti da se samofinanciramo. Cijeli naš rad svodi se na nastojanje da prikupimo sredstva koja usmjeravamo onima kojima je pomoć najpotrebnija i to sve u vidu akcija poput ove današnje, kazala je Perković, napomenuvši kako je ova subotnja akcija tek jedna u nizu nemalog broja njihovih božićnih i drugih tradicionalnih aktivnosti.
Sav nakit i božićne aranžmane, koji su se ovom prigodom prodavali izradile su učenice cvjećarskog smjera Srednje škole Stanka Ožanića, a to je samo rezultat njihove dugogodišnje suradnje.
Članice su ovim putem podsjetile kako od samog početka rada “Inner Wheel Kluba Zadar” pomažu jednoj siromašnoj zadarskoj obitelji s nekoliko djece od kojih je čak dvoje s posebnim potrebama.
– Do sada smo kroz naše akcije pomagali Odjelu patologije zadarske Opće bolnice, Domu za odgoj djece i mladeži, Dječjem vrtiću “Latica”, Plivačkom klubu Zadar, KUD-u “Ponistra”, glazbeno nadarenim učenicima i drugima, a u Gradskoj knjižnici redovito imamo i različita edukativna predavanja, kazala je Perković, napomenuvši kako zadarski “Ineer Wheel Klub” broji samo devet članica, što je vrlo malo te da je to razlog zbog kojeg se njihove akcije možda ne mogu mjeriti s nekim velikim projektima. No, ipak vjeruje da su nerijetko i s malo prikupljenih sredstava nekome puno pomogli.