Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Večer pobjede zadarske alternative

Autor: Irena Jurjević

14.12.2008. 23:00
Večer pobjede zadarske alternative

Foto: Filip BRALA



Preko tisuću Zadrana u subotu je došlo u kino Pobjedu kako bi došli poslušati i pogledati zajedničke nastupe triju najpoznatijih zadarskih alternativnih sastava – Alergije, Postolara Trippera i Rising Dreama.
Nataša ili Marijana – suvišno je nabrajati u subotu izvedene hitove Postolara Trippera, no zato je važno napomenuti kako je svakako bilo zanimljivo promatrati koncert bez dimne zavjese, ali i bez spoticanja o kojekakve plastične boce i čaše. Kao što smo već pisali, u dvorani su za vrijeme koncerta bile zabranjene bilo kakve cigarete, ali i alkohol, a koliko je glazba ipak bila važnija svjedočile su polupune čaše koje su posjetitelji bacali u koševe kako bi što prije mogli slušati svoje favorite. Kino Pobjeda je za vrijeme svih triju nastupa bila dupkom ispunjena pa je tako pala u vodu i bilo kakva priča o mogućem bojkotu pušača kojima je cigareta važnija od dobre svirke.
Koncert su u osam sati otvorili Sexy MotherFuckers, da bi u 21 sat na binu stupila Alergija. Dalmatinska, Šjor Bepo Bagulin samo su neke od Alergijinih veselica, a koja je u svoj jednosatni nastup uvrstila i neke malo žešće stvari koji zahtijevaju dobar razglas. No, u subotu navečer i razglas je bio na razini, a atmosfera još i više.
Dok je koncert Alergije obilježilo ludovanje zaštitara po bini koji su s vremena na vrijeme i sami odrađivali uloge back vokala, Postolarima su umjesto klasike sačinjene od grudnjaka i gaćica, na pozornicu dolijetale ni manje ni više nego – “bičve”! Održana je tijekom koncerta i aukcija za jedan poveći crni primjerak, a on je, ako je vjerovati dečkima iz Postolara Trippera, izgleda i prodan, i to za “sto kuna gospodinu odostraga”.
U subotu je bilo zanimljivo promatrati pravi “melting pot” urbanih kultura i glazbenih stilova pa tako nije bilo važno tko je punker, a tko metalac. Zanimljivih kombinacija nije nedostajalo, počevši od mlataranja dugokosih glava na pojedine ska poskočice Postolara ili pak pokazivanje karakterističnih rogova na Alergijine veselice. Na posljetku su i metal fanovi došli na svoje budući da su posljednji na pozornicu stupili odlični Rising Dream, koji su u subotu konačno dobili pravu priliku da i Zadranima pokažu ono što dobar dio Europe već zna – da itekako dobro znaju svoj posao.