Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadrani pobijedili Bibinjce u susjedskom derbiju

Autor: Nebojša Gunjević

14.12.2008. 23:00
Zadrani pobijedili Bibinjce u susjedskom derbiju

Foto: Vedran SITNICA



Nakon prva dva izgubljena seta, odbojkaši Zadra uspjeli su se vratiti u utakmicu i pobijediti Goran.
Zadar je počeo postavom: Viduka, Jović, Belić, Paleka, Radošević i Ivan Hrabrov, a Goran je odgovorio s: Colićem, Tomislavom Šimunićem, Antoniom Kindom, Fuzulom, Frletom i Brunom Šimunićem. Igralo se izjednačeno samo do 3:3, a onda je momčad iz Bibinja preuzela inicijativu i sve više povećavala svoju prednost – 5:8, 8:13, 9:17 te došla do najveće razlike 10:21. U tom razdoblju igre dominirao je Antonio Kinda, koji je na mjestu kapetana zamijenio Vicu Fuzula, suspendiranoga zbog nasrtaja na suca u prošlom kolu. Neprepoznatljivo je u prvom setu igrao Tomislav Jović koji je promašivao i ono što je bilo teško promašiti. Drugi set je pun izjednačenja. Zadrani su se trgnuli. Ipak, Bibinjci su mirniji i završavaju smeč-servisom Tomislava Fuzula, najboljega igrača u ovom setu, u suprotni kut protivničkoga polja. U prva dva seta igrači trenera Masnića, koji je promukao od vike već nakon drugoga seta, prečesto su bili bez organiziranoga bloka i nikako nisu uspjeli odgovoriti Goranovim pucačima.
Treći set Zadar je u laganom vodstvu. 4:3, 8:6, 10:9. Viduka i Jović povećavaju prednost na 15:10. Goran se približuje na 18:16, Zadar ponovo odmiče na 21:17, da bi se Goran snažnim smečem Tomislava Fuzula približio na 23:22. Tada Radošević kapetanski dobiva 24. poen, a Fuzul ne uspijeva pored visokog zadarskog bloka i Zadrani dobivaju svoj prvi set.
Treći set, kao i dva sljedeća, blistavo je odigrao Josip Viduka, najbolji igrač susreta. Bio je sveprisutan, razletio se na terenu i tako raspoložen pozitivno utjecao na suigrače.
Izjednačeno je išlo u četvrtom setu do 8:8, a onda se Zadar odlijepio na 14:10 te dobiva s 25:20.
Niko Colić u početku petog seta triput izvanredno smečira i Goran dolazi do velikog vodstva 1:4. Ali Zadrov mentalni sklop drugačije funkcionira nakon što su se vratili od 0:2 u setovima. Izjednačuju i vode 5:4. Momčadi su izjednačene do 9:9, a onda Viduka zatvara Kindu za 10:9 i zakucava za 11:9. U dvorani gromoglasni pljesak. Goran dolazi na 13:12. Tomislav Šimunić presnažno servira i Zadru je samo poen dovoljan za pobjedu. U sljedećem napadu Ivan Hrabrov i Damir Paleka blokiraju Tomislava Fuzula i Zadrani slave.
– Prezadovoljan sam. Nama je ovo bila jako bitna utakmica. U utakmicu smo ušli nekako nemotivirano, nekako izvan sebe. Bila je puna dvorana, a kad god je puna dvorana, mi loše igramo. Kod 0:2 rekao sam idemo na nož, moramo dobiti, moramo ovo odigrati barem borbeno. Proradio nam je blok i mislim da je Viduka riješio utakmicu. Viduka i Jović. Maestralno je odigrao – rekao je Marin Masnić, trener Zadra.
– Čestitamo na pobjedi. Pobijedio je ovaj put Zadar. Više na sreću nego na znanje. Naša mlada ekipa nije uspjela održati tempo kojim je počela. Popustila je koncentracija i na kraju je sretniji pobijedio – zaključak je Vlade Fuzula koji je bio na klupi Bibinjaca. Zadar polusezonu završava kao šesti, a Goran na osmom mjestu.


 ZADAR – GORAN 3:2


(17:25, 25:27, 25:22, 25:20, 15:12)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja 90. Suci: Tomić (Split), Juravić (Zadar)
ZADAR: Dokaza, Viduka, Burčul, Paleka, Jović, F. Hrabrov, Radošević, Belić, Barić, Bakale, I. Hrabrov, I. Škara. Trener: Marin Masnić.
GORAN: Tošić, B. Šimunić, T. Šimunić, A. Šimunić, Colić, Fuzul, Frleta, Kinda, Keserović. Fizioterapeut: Vlado Fuzul.