Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Božićni koncert Tomislava Bralića i Intrada

14.12.2010. 23:00
Božićni koncert Tomislava Bralića i Intrada


Tradicionalni božićni koncert Tomislava Bralića i klape  Intrade uz repertoar sastavljen od omiljenih uspješnica i  najljepših božićnih pjesama, ove godine je ujedno i koncert  kojim će promovirati svoj novi album. Riječ je o albumu  objavljenom u jubilarnoj, 25. godini njihovog djelovanja u  izdanju Scardone, a nosi naslov “Klapa Intrade 25 godina – Zora  bila”.
– Recept protiv depresije, umjesto apaurina ili normabela je  naš novi album. Tekstovi su inspirirani morem ili ljubavni, te  dijelom duhovni gdje je glazba inspirirana polifonim napjevima  i koralima. Ima i ponešto duhovitosti. Album kao mozaik  oslikava Dalmaciju. Pjesme su pisane čakavicom, osim “Snage  Slavonije”. Tu je pjesmu napisao naš sugrađanin, pokojni Mijo  Babić koji je bio porijeklom iz Slavonije i u njoj je dominantna  čežnja prema rodnom kraju. Njegovu smo pjesmu ispjevali na  mediteranski način. Osim Tomislava Bralića i drugi članovi  klape u različitim pjesmama sudjeluju solistički, rekao je o  novom albumu voditelj klape Davor Petrović.
Na albumu se nalazi dvanaest pjesama – deset novih, te dvije  pjesme koje su Intrade ranije izvodile “a capella”, a sada su  remiksirane. Riječ je o pjesmama “O miruj srce” i “Lito kad  je”.
Koncert se održava na Božić, 25. prosinca, s početkom u 21  sat. Cijena ulaznice u pretprodaji (Arsenal) je 60 kuna, a na dan  koncerta 70 kuna.