Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Kalelarga” se pripremila za Božić 2010.

14.12.2010. 23:00
“Kalelarga” se pripremila za Božić 2010.


Ovogodišnja akcija Božić 2010. je, kako su to odlučili u “Kalelargi”, posvećena generalu Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima koji će i ovaj Božić provesti u zatvoru u Haagu


Za sutra se priprema još jedna zadarska akcija darivanja krvi, najveća u  Zadru i u Hrvatskoj,  “Božićna akcija” Udruge dobrovoljnih davatelja krvi  “Kalelarga”.
Njezin predsjednik Venci  Jurin već danima animira davatelje i donatore, pozivajući  ih da se opet odazovu ovoj  velikoj humanoj akciji, kakve “Kalelarga” održava već  17 godina. U tome vremenu  su njezini članovi zadarskoj  Bolnici priskrbili više od  7.500 doza krvi, na čemu su  im zahvalni građani Zadra,  osobito bolesnici, kojima se  potrebnu krv ničim drugim  ne može zamijeniti.
 S obzirom da je prosinac i  mjesec darivanja na Božićnu  akciju se obično odazovu  brojni članovi “Kalelarge”,  ali i mnogi Zadrani koji nisu  njezini članovi, kako bi  uvećali broj doza i pridonijeli  potrebama Bolnice.
Ovogodišnja akcija Božić  2010. je, kako su to odlučili u  “Kalelargi”, posvećena generalu Anti Gotovini i ostalim  hrvatskim generalima koji će  i ovaj Božić provesti u zatvoru u Haagu, gdje baš sada  čekaju presudu. “Kalelarga”  će svome sugrađaninu generalu Gotovini s ove akcije,  kao i proteklih godina, uputiti čestitiku u prigodi Božića  i Nove godine.
Inače, darovatelji su sutra  navečer pozvani na domjenak koji će se održati u prostoru Veslačkoga kluba “Jadran” na Branimirovoj obali.