Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Polača ispod očekivanja

14.12.2010. 23:00
Polača ispod  očekivanja


Posljednje dvije  sezone Polača je osvajala titulu prvaka Četvrte HNL –  jug, podskupina A. Prošlo ljeto “žuto-plavi” su igrali i kvalifikacije za ulazak u Treću  HNL, gdje su ih zaustavili  Mladost iz Prološca i Zmaj iz  Blata. No proteklu polusezonu Polačani su završili (tek) na  šestom mjestu nakon što su u  14 utakmica imali šest pobjeda, dva neriješena ishoda i  šest poraza s gol razlikom  33:27. Na kraju su Polačani  osvojili 20 bodova, koliko  imaju sedmoplasirani Dragovoljac te osmoplasirani novaci  iz Škabrnje. Takav je učinak  ispod svih očekivanja, dovoljno je reći da vodeća Krka  ima 16 bodova prednosti.  Uoči početka sezone, bez obzira na igračke promjene, u  Polači su se nadali trećem  pokušaju osvajanja prvog  mjesta. No nakon odličnog  početka (pobjede 4:1 u Pakoštanima i 6:0 protiv  DOŠK-a) kola su krenula nizbrdo nakon 3. kola i poraza u  Poličniku od Dragovoljca  (1:2). Posebno neugodan bio  je niz od četiri uzastopna poraza sredinom jeseni. U tom  periodu došlo je i do smjene  na klupi Polače, pa je iskusnog  Slobodana Prtenjaču zamijenio mladi (36) Kristijan Tuta,  koji je u završnici prvog dijela  prvenstva s tri pobjede uspio  donekle popraviti loš dojam.  Na kraju razočaravajuće polusezone mala je utjeha Polačanima da imaju najboljeg  strijelca u ligi jer je mladi  Šime Prtenjača (kao i Mate  Bugarija iz Zlatne luke) postigao 11 golova. Osim toga  Polača je jedina momčad u ligi  koja je uspjela nanijeti poraz  drugoplasiranim Vodicama  (3:0). Na proljeće se može  očekivati nastavak pomlađivanja momčadi, ali nadaju se u  Polači, i bolji rezultati od jesenskih.
Sedam uzastopnih  poraza Posedaraca
Turbulentna je polusezona iza igrača  Hrvatskog viteza. Posedarci  su natjecanje u Četvrtoj HNL  – jug završili na pretposljednjem (14.) mjestu sa deset  bodova (tri pobjede, jedan neriješeni, deset poraza). Sve  bodove “vitezovi” su osvojili  do 7. kola, nakon čega je uslijedio niz od čak sedam uzastopnih poraza. Prema riječima Dragana Buterina, trenera, Uprava kluba zbog teške  financijske situacije nije mogla pratiti rad momčadi (ispunjavanje obveza igračima),  pa je za neke utakmice u završnici polusezone bilo teško  skupiti 11 igrača potrebnih za  nastup. Ipak, Posedarci su se  uspjeli pojačati angažiranjem  iskusnih Vlade Marića (vezni)  i Drage Verunice (napadač) te  više mladih talentiranih igrača  (Demo, Musap, Brala, Vice  Klanac). Bez obzira na to bodovni saldo nisu uspjeli znatnije popraviti. S obzirom na to  da ih u nastavku sezone  očekuje osam domaćih utakmica, uz kvalitetne pripreme,  u Posedarju se mogu nadati  uspješnijem rezultatima.
U Crnom zadovoljni
Plasmanom na  diobi osmog i devetog mjesta  igrači Dalmatinca zadovoljni  su učinkom u ŽNL. Dalmatinac je jesenas na 11 utakmica osvojio 14 bodova (kao i  NOŠK) sa četiri pobjede uz  dva remija i pet poraza. Ako  se zna da je momčad koju  uspješno vodi trener Mate Grgurović i njegov pomoćnik Jole Musap, uz stalnu asistenciju  trenera mlađih uzrasta Ante  Modrića, potpuno pomlađena  i vjerojatno najmlađa u ligi, u  Crnom nisu razočarani. Od  pojedinaca stručni stožer Dalmatinca ističe veliki napredak  mladog veznog Antonija Marića, a od starijih igrača istaknuli su se vratar Mile Grgurović te vezni Jurica Grgurović.
Bibinje bez igrača
Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva  ŽNL najveći gubitnik je  momčad Bibinja, koja je prvi  dio završila kao posljednja (12.) sa samo četiri boda. Iako osjetno oslabljeni (otišli: Bugarija,  Režan, Sikirić, Sorić i Žmire) Bibinjci su vrlo dobro  počeli sezonu  (Vrčevo 2:1, Debeljak 2:2) nakon  čega su zaredali s  porazima, uz još samo jedan osvojeni  bod (Arbanasi 0:0).  Nado Kovačević,  trener, u posljednjim je utakmicama bio na mukama  kako skupiti 11  igrača, pa su tako u  jednom susretu Bibinjci nastupili sa  devet igrača, a protiv NOŠK-a nisu mogli ni  početi utakmicu jer ih je bilo  samo šestero. Takvo što doista je nedopustivo za klub takve tradicije kakvu ima Bibinje.