Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Viša sila odgodila priču o kampovima

14.12.2010. 23:00
Viša sila odgodila priču o kampovima


Izvršni odbor  HNS-a ovog je utorka trebao  odraditi prvi ozbiljan sastanak  s  menadžerom World Youth  Bank Networka za Hrvatsku  Aleksandrom Paulinom, koji  je prošlog petka najavio da je  u uglednoj engleskoj Barclays  banci položena svota od 42  milijuna eura za izgradnju nogometnih kampova u Hrvatskoj. Međutim, razgovor je  odgođen zbog, kako je objašnjeno, više sile.
– O toj temi nije se moglo  razgovarati jer se naš partner  razbolio. Organizacija World  Youth Bank Network položila  je odgovarajući iznos, a iduća  faza je razgovor o aspektima  tog ulaganja i uvjetima pod  kojima se taj projekt može  realizirati – istaknuo je glavni  tajnik HNS-a Zorislav Srebrić  na press konferenciji  održanoj nakon sjednice  IO-a.
Nije tajna da spomenuta 42  milijuna eura za nogometnu  infrastrukturu predstavljaju  jedan od jačih aduta Vlatka  Markovića u borbi za četvrti  uzastopni predsjednički mandat na čelu HNS-a. S druge  strane, njegov protukandidat  Igor Štimac usporedio je Paulina s Robinom Bokšićem,  UEFA-inim istražiteljem za  kojeg se ispostavilo da je  običan prevarant.
– Teško mi je to komentirati.  Onaj tko je to rekao vjerojatno ima određene porive  za takav istup. U ovom trenutku ne postoje razlozi zbog  koji ne bismo vjerovali našem  partneru – dodao je Srebrić.
Prema njegovim riječima,  izdašni financijski aranžman  s World Youth Bank Network  potvrđen je u pisanom obliku,  a dogovor je postignut prije  tri mjeseca.
– Naš IO odlučuje o tome  gdje je optimalno graditi kampove, ali istina je da partner  uvjetuje Krk i Grobnik kao  dvije lokacije. Prije početka  realizacije treba ispoštovati  određenu proceduru, a projekte tek treba napraviti. Tu  postoje određene razlike u  smislu cijena, lokaliteta i dozvola koje je potrebno pribaviti  – objasnio je glavni tajnik  HNS-a.
Članovi IO-a u utorak su  definitivno potvrdili dnevni  red za Izbornu skupštinu  HNS-a, zakazane za petak u  hotelu Westin.
– Početak će biti u 13 sati, a  nakon otvaranja na rasporedu  će biti očitovanje o odgodi  odluke o promjeni sustava  natjecanja u sezoni 2011./12. i  Futsal EURO 2012. godine,  koji će biti održan u našoj  zemlji. Nakon toga slijede odgovarajuća izvješća o radu  HNS-a i biranje predsjednika  – zaključio je Srebrić.
 


Izborna skupština HNS-a u petak u Westinu u 13 sati


Izbor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održat će se u petak, 17. prosinca, u 13 sati u zagrebačkom hotelu Westin, zaključeno je danas na 38. sjednici Izvršnog odbora HNS-a.
“Izbor predsjednika bit će peta točka dnevnog reda jer će se prije nje izaslanici Skupštine morati očitovati o Prijedlogu izmjene sustava natjecanja u Prvoj HNL, raspravljati o Prijedlogu plavilnika o licenciranju, planu nastupa reprezezentativnih selekcija te razmatrati izvješće o organizaciji Europskog prvenstva u futsalu kojemu će naša zemlja biti domćin 2012. godine”, kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.
Po njegovim riječima, 9. veljače reprezentacija bi u Puli, ukoliko do tog vremena novi stadion dobije sve potrebne dozvole, trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv Češke.
Voditeljica Odjela za licenciranje HNS-a Ivančica Sudec kazala je da se u sustavu licenciranja, koje za novu sezonu započinje 31. siječnja ne očukuju značajnije promjene.
Glavni tajnik HNS-a oštro je osudio incident, koji se u ranim posijepodnevnim satima dogodio u Novom Zagrebu kada je kamenjem napadnut autobus s navijačima PAOK-a koji su doputovali na sutrašnju utakmicu 6. kola D skupine Eurolige u kojoj se sastaju Dinamo i grčki PAOK.