Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Blagdanska inicijativa za osnivanje aktiva

14.12.2011. 23:00
Blagdanska inicijativa za osnivanje aktiva


Ravnatelj Čular navodi da je prosinac mjesec darivanja pa je škola u duhu blagdana željela napraviti nešto dobro, humano…


Osnovna škola Šime Budinića prva je škola u Zadru i Zadarskoj županiji koja je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i Odjelom za transfuzije zadarske Opće bolnice organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi za svoje djelatnike. Od 76 zaposlenih u Osnovnoj školi Šime Budinića 26 ih se odazvalo akciji, a nakon liječničke kontrole krv je dalo njih 13. Darivateljima se pridružio i Bore Galac, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, tako da je prikupljeno 14 doza krvi.
Inicijativa za organizaciju ove akcije krenula je od nekoliko djelatnika Osnovne škole Šime Budinića, koji su dugogodišnji darivatelji krvi. Među njima je i ravnatelj Ivan Čular, koji navodi da je prosinac mjesec darivanja te da je OŠ Šime Budinića u duhu blagdana željela napraviti nešto dobro, humano…
– Iako Osnovna škola Šime Budinića nema svoj aktiv dobrovoljnih davatelja krvi, to nas nije spriječilo da organiziramo ovu akciju. Odaziv je i više nego zadovoljavajući, tako da počinjemo razmišljati o osnivanju aktiva DDK OŠ Šime Budinića, kaže Čular.
Njegovu inicijativu, Galac je podržao, tako da će Gradsko društvo Crvenog križa, koje sada broji 60-ak aktiva, uskoro proširiti svoju mrežu darivatelja krvi.


Prikupljeno 14 doza krvi




U jučerašnjoj akciji darivanja krvi u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru prikupljeno je 14 doza krvi. Krv su darovali: Ana Sutlović, Ljeposava Gulan, Ivan Čular, Nediljka Atelj, Bore Galac, Marija Matešić, Jagoda Vanjak, Vera Čolak, Jadranka Čikić, Vanja Franić, Marija Šarić, Ljubinka Miljević, Toni Vidak i Luka Vidak.