Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iako je obećao, Slaven Bilić nije došao u Luzern

14.12.2011. 23:00
Iako je obećao, Slaven Bilić nije došao u Luzern


Švicarska liga nije za podcijeniti da se iz nje ne bi moglo u hrvatsku reprezentaciju u koju se dolazi i iz mnogo slabijih liga – kaže Puljić


Tri gola, jedna asistencija. Pet puta u momčadi kola u izboru Blicka, najtiražnijeg švicarskog dnevnika, koji ga je izabrao i u momčad polusezone švicarske lige. Iza ovih podataka otkriva se Tomislav Puljić, 28-godišnji zadarski stoper koji posljednjih godinu i pol dana igra za Luzern. Puljićeva je momčad polusezonu završila na drugom mjestu s 31 bodom, sedam manje od vodećeg Basela. Osim na terenu, radosno je i u obitelji Puljić koja uskoro očekuje najveći dar koji mogu dobiti, rođenje drugog djeteta nakon što su prošle godine dobili djevojčicu Zaru. Kako bilo, mnogo razloga za slavlje.
– Bogu hvala na tome – kaže Tomislav kojem je počeo odmor u Luzernu budući da je stanka u prvenstvu.
Kada je u ljeto 2010. došao u Luzern Puljić nije znao u kojem će smjeru krenuti njegova karijera. Trebao je završiti u Karlovcu s kojim je sve dogovorio, no odnekud se javio Luzern i danas je Puljić jedan od vrjednijih “eksponata” švicarske lige.
– S Luzernom sam najprije potpisao na godinu dana, a prošlo ljeto potpisali smo novi ugovor i to na tri godine.
Iako uživa u Luzernu Puljić zna da bi odlazak u jednu od liga petice bio veliki korak naprijed.
– Znam za zanimanje nekih klubova iz Njemačke i ne bih imao ništa protiv pokušaja u Bundesligi. No, to će biti moguće samo ako sve strane budu zadovoljne budući da mi ugovor traje još dvije i pol godine. Interes iz Njemačke je i potvrda da u Luzernu dobro radim svoj posao.
Odlazak u Bundesligu ligu mogao bi Puljića približiti reprezentaciji.
– Ni švicarska liga nije za podcijeniti da se iz nje ne bi moglo u hrvatsku reprezentaciju u koju se dolazi i iz mnogo slabijih liga. U tom dijelu sam se malo i razočarao jer mi je izbornik Slaven Bilić na vjenčanju Luke Modrića obećao da će me doći pogledati u Luzern. Bio sam jako uzbuđen zbog toga i čekao sam kada će se Bilić javiti. Međutim, nije se javio niti je došao u Luzern tako da ne znam što reći o reprezentaciji osim da u tom dijelu nemam velikih očekivanja.
Što to konkretno znači?
– Hrvatska ima izbornika s kojim je izborila Europsko prvenstvo i koji ima pravo na svoj izbor. Ako se uklopim u taj izbor bit ću itekako sretan jer za mene kao čovjeka i sportaša nema veće časti od nastupa za reprezentaciju. No, kažem, nakon što mi se u proteklih godinu i pol nitko nije javio niti je itko bio u Luzernu ne znam čemu se mogu nadati.
I lani je Luzern imao odličnu jesen koju je završio na prvom mjestu. No, nakon lošeg drugog dijela sezone Puljićeva je momčad pala na šesto mjesto i tako ostala bez plasmana u Europsku ligu.
– Prošlo proljeće imali smo dosta problema iz kojih smo nešto mogli i naučiti. Sada je drugačija situacija, imamo dobro posloženi sastav i očekujem da ćemo na kraju sezone biti među tri najbolje momčadi.


Basel me nije iznenadio




Vodeći Basel ostatku lige bit će teško uhvatiti.
– Basel je pokazao svoju snagu i prethodnih sezona i nije me iznenadilo što su u izravnom dvoboju izbacili Manchester United iz Lige prvaka. Imaju odličan napad, uostalom Manchesteru su dali pet golova. Basel je za švicarsku ligu svijet za sebe i stvarno će ih biti teško smijeniti s prvog mjesta.